Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
RAZOČARANI, ALI PONOSNI

Englezi hvale svoje igrače i luduju na brazilskog suca: "Sprdačina, nismo igrali protiv Francuske, nego protiv njega"

Ne smiruju se strasti u Engleskoj nakon ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

Bellingham i Mount sa sucem Sampaiom (Foto: Afp)

Po sedmi put u svojoj povijesti nogometna reprezentacija Engleske napušta Svjetsko prvenstvo porazom u četvrtfinalu. Više nego ikoja u povijesti, kao da im postoji ta neka granica koja im većinom brani borbu za medalje.

Alexander Arnold, Rashford i Foden Društvene mreže opalile po Englezima: "Uvijek djeveruša, nikad mlada! Kane, upravo si mi razbio prozor!" divider

Ovog puta bili su prizemljeniji i skromniji nego inače te su igrali uistinu lijep i dobar nogomet, ali ponovno su zaustavljeni. To su učinili Francuzi, ali po mnogima uz pristrano suđenje Brazilca Wiltona Sampaija.

Kombinacija ponosa i gnjeva

Tako u Engleskoj vlada neka kombinacija ponosa prema njihovim igračima, ali i gnjeva prema sucu i FIFA-i.

U prvom planu zbog nedosuđenog kaznenog udarca u prvom poluvremenu (iako se za njega dokazalo da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora), itekako očitog nedosuđenog prekršaja na Saki prije prvog francuskog gola, ali i zbog samog kriterija suđenja, za koji tvrde da je bio u potpunosti prilagođen tome da se pomogne Francuzima.

Harry Kane Tuga u engleskim medijima: ''Southgateova Engleska je prokleta'', Harry Kane postao ''Harry Pain'' divider

Tako u većini objava fanova možemo vidjeti ponos, zadovoljstvo i pohvale za njihove reprezentativce, a nešto u tom tonu na Twitter je postavio i jedan od njihovih najvećih igrača u povijesti, Gary Lineker.

"Unatoč slomljenom srcu trebali bismo biti ponosni na ovu mladu Englesku. Oni imaju talent i dali su sve od sebe. Oni vrijede! Oni su vrijednost našeg sporta i države. I u ovom dobu trebaju biti primjer svima. I oni će pobijediti!" napisao je.

Linekerov status podijeljen je velik broj puta.

Napadi na suca dolaze sa svih strana

S druge strane, Gary Neville odmah se okrenuo na suca napisavši kako je on bio sprdačina.

U nastavku teksta pogledajte još neke reakcije na suca ove utakmice, koji je prije nje kotirao kao ozbiljan kandidat za finalnu utakmicu. Vidjet ćemo kako će FIFA sad reagirati. "U ovom trenutku ovo više nije Engleska protiv Francuske, nego Engleska protiv je**nog suca."

"Teško vam mogu opisati koliko je sudac danas bio loš", bile su riječi Harryja Maguirea.

"Sudac nakon što francuski igrač izvadi nož i ubode četiri engleska igrača u prolazu."

"Izgubili smo pošteno, ali sudac je bio sprdačina."

"Svaka čast, Engleska. A protiv suca treba biti pokrenuta istraga. Da je Francuska pošteno pobijedila, rekao bih svaka čast, ali sudac je bio izuzetno pristran i nepošten, to moramo reći. Bila je to utakmica Engleske protiv Francuske i zlog suca."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider