Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
JEDAN BOD, NULA GOLOVA

Edinson Cavani potvrdio krizu unutar momčadi favorita iz sjene: "Što se dogodilo? Pitajte izbornika, on će objasniti taktiku!"

Vjerojatno najveće razočaranja prvog kruga Svjetskog prvenstva je reprezentacija Urugvaja.

Edinson Cavani (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Urugvaja došla je na Svjetsko prvenstvo u Katar s reputacijom reprezentacije koju gotovo nitko ne svrstava u najuži krug favorita, ali je itekako sposobna napraviti velike stvari. Ono što volimo zvati "dark horseom" takvih natjecanja.

Nažalost po njih, u prve dvije utakmice takvo što nisu pokazali. Prvo su odigrali mršavu utakmicu bez pogodaka protiv Južne Koreje, a jučer su drugo kolo zatvorili porazom od Portugala, rezultatom 2:0. Dark horse postao je "dead horse".

U svlačionici očito nešto ne štima

Činjenica da u dva susreta nisu postigli pogodak sigurno je bolna za ekipu u kojoj igraju Fede Valverde, Darwin Nunez, Luis Suarez, Maxi Gomez, Rodrigo Bentancur i Edinson Cavani. Upravo je potonji bio nakon susreta upitan za mišljenje o tome što se dogodilo.

"Trebali biste pitati Alonsa zašto smo izgubili. On će to biti sposoban objasniti s taktičke strane, znat će što se dogodilo. Puno se toga događa na terenu, a što ima utjecaj na to da ne uspiješ pobijediti", rekao je Cavani.

Tu je, naravno, mislio na njihova izbornika Diega Alonsa, koji mu je dao priliku od prve minute pa sve do 72., kad ga je zamijetio Luis Suarez, no nije iskusni napadač došao u priliku išta napraviti što bi ugrozilo gol Portugalaca.

Isto tako, mnogi vjeruju da je ovo izravni napad na njega te dokaz da u njihovim redovima nešto nije onako kako su se pri odlasku u Katar nadali.

"Planovi u nogometu nekad upale, a nekad ne. Poraz stvara gorak osjećaj, ali mi znamo da imamo potencijal napraviti više. Znamo da postoje stvari koje trebamo popraviti i spremiti se tako za iduću utakmicu", dodao je Cavani.

I dalje ih pobjeda dijeli od drugoga kruga

Urugvaj i dalje ima realne šanse izboriti drugi krug. Potrebna im je pobjeda nad Ganom te mala pomoć Portugala, koji ne smije izgubiti od Južne Koreje. Ako Južna Koreja napravi iznenađenje i savlada Portugalce, onda Cavani i ekipa moraju Ganu savladati s dva pogotka razlike više nego što je predstavnik Azije napravio Portugalu.

No prije svega moraju pokazati da je njihova na papiru jaka ofenzivna sila sposobna stvarati šanse i postizati pogotke. Onda se imaju čemu nadati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider