Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NEVJEROJATAN PODATAK

Dva kluba 11. put zaredom imaju predstavnike u finalu Svjetskog prvenstva

Argentina i Francuska igrat će u finalu Svjetskog prvenstva, a na njihovim rosterima nalazi se igrači dvaju značajnih klubova.

Lautaro Martinez (Foto: Afp)

Došli smo do posljednje faze Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, preostale su tek utakmica za treće mjesto, koju će Hrvatska i Maroko odigrati u subotu, te nedjeljno finale Argentine i Francuske.

Dakle, preostala su samo još dva susreta prije nego što spustimo zavjesu na natjecanje te počnemo analizirati i vaditi podatke koji su obilježili ovo prvenstvo.

Ako želiš u finale, zovi igrače Bayerna i Intera

No već sad imamo jedan koji je obilježio ovo, ali i posljednjih deset, sve od 1982. godine do danas. 

Naime, mnogi bi rekli - ako želite mjesto u finalu svjetskog prvenstva, pobrinite se na svom rosteru imati nogometaša milanskog Intera i minhenskog Bayerna.

Upravo ta dva kluba dala su članove reprezentacija u posljednjih deset finala, od onog 1982. godine do danas, a dat će ih i u nedjelju, uz veliku šansu da igrači obaju klubova upišu i nastup.

U redovima Argentine nalazi se napadač Lautaro Martinez, igrač Intera, koji je na prvenstvo došao kao prva napadačka opcija, ali ga je onda ipak istisnuo Julian Alvarez. 

Što se tiče Bayerna, oni imaju čak četiri igrača u redovima Francuske. Radi se o Benjaminu Pavardu, Dayotu Upamecanu i Kingsleyu Comanu te Lucasu Hernandezu, koji je na popisu, ali zbog ozljede više nije na prvenstvu.

Uistinu nevjerojatan podatak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider