Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPREMNO ČEKA

Domagoj Vida: "Da sam htio biti zabavljač, ostao bih kod kuće! Radim i čekam svoju priliku!"

Domagoj Vida u potpunosti se prepustio ciljevima reprezentacije, no naravno da se nada prilici na terenu.

Nekako kroz medije provlači se mišljenje kako je Domagoj Vida na Svjetsko prvenstvo u Katar otputovao kao peta stoperska opcija u reprezentaciji te kao netko tko bi trebao pozitivno djelovati na atmosferu u reprezentaciji.

Upravo je Vida, uz Dominika Livakovića, izašao pred medije na prvoj press konferenciji u Katru, kakve će se održavati svakog dana do srijede, odnosno do utakmice Hrvatske i Maroka.

Treće svjetsko prvenstvo za Vidu

Njemu je ovo treće Svjetsko prvenstvo, dakle ima iskustva i svakako može pomoći na razne načine, iako se on nada kako će onaj najvažniji biti na terenu.

 "Ljubav prema reprezentaciji je uvijek ista i uvijek osjećam isto igrajući za reprezentaciju pa nije bitno koje mi je ovo natjecanje. Svaku se utakmicu u karijeri osjećam isto kao svoju prvu utakmicu u Osijeku i svaka je jednako važna", prokomentirao je gore spomenutu činjenicu.

Onda se okrenuo mladim igračima u reprezentaciji, posebno onima koji su polako, ali sigurno njega i Dejana Lovrena istisnuli iz udarnog sastava. Upitan je kakva je sad njegova uloga i je li spreman na nju.

"Imamo jako dobre i kvalitetne igrače, znamo kakve talente imamo u ovim mladima, kao i nekima što su ostali u Hrvatskoj. Stavio sam se u ulogu reprezentacije i ne razmišljam o sebi, bitan je rezultat, da mi budemo zadovoljni i da navijači budu zadovoljni. Ja sam tu i spreman sam. Koga god izbornik na kraju stavi, neće pogriješiti", rekao je Vida, nakon čega je još upitan je li spreman uzeti ulogu kakvu je Vedran Ćorluka imao u Rusiji:

"Spreman sam ja na sve, tako i na to. Ali, i dalje vjerujem u sebe, dobro radim i dobro treniram. Iako bi me neki htjeli već vidjeti u mirovini, ne dam se. Da sam htio biti putnik i zabavljač, sigurno ne bih bio ovdje. Tu sam, radim i čekam priliku. Ako ju dobijem siguran sam da ću je opravdati."

Prva utakmica je najvažnija

Ipak, činjenica je da su neki ispred njega u ovom trenutku i od toga nije moguće pobjeći.

"Već u prošlim utakmicama su dečki pokazali da su jako kvalitetni i da imaju puno potencijala te to pokazuju iz dana u dan. Pogotovo kad govorimo o Jošku, o njemu priča cijeli nogometni svijet. Ja sam tu da im pomognem sa savjetima, kao i svi stariji igrači. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo napraviti puno toga na ovom svjetskom prvenstvu. Prva utakmica je najvažnija i ona će krojiti cijelu sudbinu", potvrdio je svoj stav.

Domagoj je u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije odigrao svoj stoti nastup za reprezentaciju, no on je uvjeren kako time nije rekao i dao sve što ima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider