Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Traži se brzanac

Dobra vijest s treninga Vatrenih: Vraća se bitan igrač, hoće li Dalić mijenjati što u vrhu napada?

Hrvatska reprezentacija odradila je trening u Dohi dva dana prije okršaja s Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najvažnija vijest iz Dohe je ta da se Borna Sosa priključio treninzima hrvatske reprezentacije, dok su Josip Stanišić i Marcelo Brozović ostali u hotelu.

Stanišić već neko vrijeme ima problema s mišićima, nije bio u kadru reprezentacije za utakmicu s Japanom, dok je Brozović dobio poštedu zbog pretrčanih kilometara.

Svi ostali istrčali su na travnjak u hrvatskoj bazi u Dohi. Sosa je izgledao dobro, čini se da se dobro odmorio i da će biti na dispoziciji izborniku. Bit će to dosta veliki dobitak za Hrvatsku. Borna Barišić izgledao je jako iscrpljeno nakon utakmice s Japanom, tako da će Dalić imati više manevarskog prostora za sastavljanja momčadi.

Sosa se priključio treninzima

U hrvatskom press-centru bila je poprilična gužva. Mnogobrojne inozemne novinarske ekipe posjetile su redovitu press-konferenciju i poslije trening. Brazilske novinare sve je zanimalo. Popričali smo s Gustavom, televizijskim novinarom RecordTV-a.

Zanimalo ga je što je sa Sosom i hoće li hrvatski izbornik Dalić mijenjati formaciju i taktiku protiv Brazila.

„U brazilskom taboru nema opuštanja, svi su svjesni snage hrvatske reprezentacije, pretpostavljaju da neće biti lako, ali isto tako su svi uvjereni da je Brazil i da će pobijediti“, kaže kolega i odgovara na pitanje misli li da je Hrvatska autsajder, kao što sugeriraju omjeri na kladionicama.

Brazilce zanima tko će igrati u hrvatskom napadu

„Za mene osobno, kao i za veliku većinu brazilskih novinara, Brazil je favorit. Mislim da su kladionice malo pretjerale s omjerima. Nije to baš tolika razlika. Ako me pitate koji je to postotak, rekao bih da je to 70:30.“

Brazilski kolega zanimao se koje bi Dalić mogao promijene napraviti u postavi.

„Hoće li u napadu igrati Petković?“ izričito je upitao.

„Vidim da je igrao protiv Japana. Možda Livaja? Ili možda netko treći ako Hrvatska bude mijenjala formaciju i taktiku?“

Kada smo kolegi rekli da bi u vatru mogao Mislav Oršić, jer je pretpostavka da će se Hrvatska igrati zatvorenije i pokušati iznenaditi Brazilce kontrama, a za takvu igru treba ju joj hitriji igrači, brazilski novinar potražio je Oršića u popisu igrača.

Za kontru treba brzanac

Očito je da nije čuo za Oršića.

„Je li to on? Kažete da je uz Perišića najhitriji igrač hrvatske reprezentacije. To je logično, za kontru vam treba hitar napadač“, kazao je kolega, koji otkriva da su brazilskom taboru svi prvotimci zdravi i orni za igru.

„Gabriel Jesus morao je napustiti kamp, ali on i nije bio u udarnom sastavu. Postava je poznata, sumnjam da će Tite nešto mijenjati“, dodao je.

Vidjet ćemo hoće li Dalić povući neki iznenađujući potez. Ako formacija bude 4-5-1, možda Oršić zaigra u vrhu napada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider