Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Presretni izbornik

Dalić: "Finale će presuditi Messi ili Mbappe, a Hrvatska je stvorila sustav koji ne trpi iskakanja"

Zlatko Dalić je bio oduševljen nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić dugo je slavio s Vatrenima svjetsku broncu nakon pobjede nad Marokom u utakmici za treće mjesto na SP-u 2022. Hrvatski izbornik došao je na press-konferenciju ozarena lica.

"Čestitam svojim igračima, ali i Maroku. Znam kako im je, ali napravili su veliki uspjeh. Podsjećaju me na nas prije četiri godine. Osvojili smo medalju, to je veliki uspjeh."

Najemotivniji trenutak na SP-u?

"Ovaj danas. Kada smo pobijedili Brazil, rekao sam da smo u najvećem problemu. Jer nisi ni tamo ni ovamo. Teško se boriti za broncu. Kada je sudac svirao kraj, bilo je najemotivnije."

Je li Gvardiol zaslužio nagradu najboljeg igrača?

"Mislim da je Gvardiol odigrao sjajno, za mene je najbolji, ali postoji žiri. Mislim da mora biti u najužoj konkurenciji. Obično to dobivaju napadači, ali Joško je pokazao kvalitetu i zavrijedio je to."

Je li ovo kraj jedne hrvatske generacije?

"Neki igrači neće biti na sljedećem SP-u, ali mislim da ovo nije kraj ove generacija jer imamo u lipnju Ligu nacija. Sada smo imali četiri igrača iz naše lige, imamo potencijala i dovoljno talenata."

Prognoza finala?

"Bit će neizvjesno, obje su reprezentacije sjajne. Obje imaju najbolje individualce - Argentina Messija, Francuska Mbappea. Teško je prognozirati tko će pobijediti, obje momčadi imaju svoje adute. Presudit će ili Messi ili Mbappe."

Koliko je ovaj hrvatski uspjeh vaša zasluga i što možete reći o Siniši Mihajloviću, koji je preminuo?

"Mi smo reprezentacija koja počiva na zajedništvu. Ja nisam presudan faktor, imamo i sjajan stožer, sjajnu momčad, iskustvo i mladost. Uklopili smo se svi. Stvorili smo sustav koji ne trpi iskakanja. Moja iskrena sućut obitelji Siniši Mihajloviću. Igrali smo nekoć zajedno dok sam bio u Vinkovcima. To je tragedija, najviše za njegovu obitelj. Bio je sjajan igrač i vrhunski stručnjak."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider