Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Martinez mora mijenjati

Belgijski novinar otkriva značajnu vijest: Glavna zvijezda ljutita, tri poteza za veliku prijetnju Vatrenima

Hrvatska i Belgija igraju odlučujuću utakmicu u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Svjetskog prvenstva 2022.

Belgijski reprezentativci (Foto: Afp)

Dan poslije pobjede Vatrenih nad Kanadom zadovoljstvo je još i veće. Ne samo zbog bodovne slike već i zbog prikazane igre.

Hrvatska - Kanada Stvarno nevjerojatno: Ovo su Vatreni napravili prije svakoga gola protiv Kanade divider

Naravno da ništa još nije riješeno, tek slijedi odlučujuća bitka s Belgijom, no ukupna slika ofarbana je puno svjetlijim bojama nego nakon prve utakmice s Marokom.

Hrvatska je sada u znatno boljoj situaciji. Prva je na ljestvici, ima bolju gol-razliku od Maroka, što nije nezanemariva stavka jer to znači da postoji kombinacija da prođe dalje čak i ako izgubi od Belgije, ako Kanada pobijedi Maroko, što nije nemoguća misija.

"Hrvatska je favorit protiv Belgije, i to 70:30"

"Nema sumnje da je Hrvatska favorit protiv Belgije. To nije 60:40, nego 70:30. Kako Belgija igra u zadnje vrijeme, nisam siguran da bi pobijedila i Kostariku. Prvo poluvrijeme protiv Kanade najgora je predstava Belgije u posljednjih deset godina", kazao nam je belgijski novinar Maxime Jacques, koji radi za La DH/Les Sports. Zajedno s još dvojicom kolega posjetio je kamp hrvatske reprezentacije.

"Nisam bio impresioniran Hrvatskom nakon utakmice s Marokom, igra je bila kao glazba bez zvuka, ali promijenio sam mišljenje nakon utakmice s Kanadom. Bio je to rock and roll. Kanada je povela, ali Hrvatska se uspjela vratiti. Kolektivno je odigrala vrlo impresivnu utakmicu. Vezni red opet je pokazao da ima vrhunsku kvalitetu", kazao je u uvodu razgovara.

Što se događa s Belgijom?

"Belgija ima puno problema i to nije od jučer. To traje već duže vrijeme. U Ligi nacija od Nizozemske smo mogli dobiti deset komada. Ni na Euru nismo briljirali. Malo je belgijskih igrača u formi, vidjeli ste da je i Courtois kiksao, da je Der Bruyne daleko od razine igre u Manchester Cityju. Kada još njih dvojica nisu na razini, ne čudi što Belgija izgleda loše", kaže belgijski kolega i nastavlja.

"De Bruyne je nezadovoljan i ljutit zbog igre"

"Belgijska je reprezentacija u krizi, ima dosta igrača u godinama, nismo pomladili momčad, tranzicija nije odrađena kako treba, iako ima dobrih mladih igrača koji bi za nekoliko godina opet mogli dignuti reprezentaciju."

Andre Onana i Rigobert Song Skandal u redovima suparnika Srbije: Jedna od glavnih zvijezda udaljena iz reprezentacije divider

Puno se spekuliralo o lošoj atmosferi u belgijskoj momčadi, o sukobima klanova…

"Nema trzavica na osobnoj razini, više su to kolektivne tenzije. De Bruyne i Courtois dobro surađuju, nije na to utjecala napeta situacija između Cityja i Reala. Međutim, De Bruyne je nezadovoljan igrom belgijske momčadi. Govorom tijela sugerira koliko je frustriran i ljutit. Doima se bezvoljno i apatično. Jasno mu je da ova momčad ne može računati na visok plasman, to je i otvoreno rekao. A kada nema Lukakua i kada je Hazard daleko od nekadašnje forme, Belgija treba najboljeg De Bruynea, a to nije slučaj. Lako je moguće da će se oprostiti od reprezentacije nakon završetka turnira. Stalno govori da je umoran, da igra previše utakmica u klubu."

Lukaku ulazi, a moguće još dvije promjene

Ipak, kolega kaže da će Roberto Martinez protiv Hrvatske moći nešto promijeniti kako bi razdrmao momčad.

"Vraća se Lukaku, a to je jako bitno za belgijsku momčad. Nije stopostotno spreman, ali i sa 70 posto bolji je od Batshuayija, koji je klasični igrač šesnaesterca. Lukaku puno više igra za momčad, u stanju je zadržati loptu, odložiti, otvoriti prostor za igrače iz drugog plana. Belgija će s Lukakuom moći više igrati na duge pasove, pa će to biti jedna mogućnost više da ugrozi suparnika."

Koliko može Hrvatska na SP-u?

Ukupno glasova:

Ima li Martinez još mogućnosti za promjene u momčadi?

"Mogao bi uvesti Carrasca, on može pobjeći po krilu. Ne znam zašto Martinez ne koristi više Jeremyja Dokua iz Rennesa. Momčad treba igrača takvog profila. On je vrlo eksplozivan i moćan. Belgija je pročitana, svi znaju kako igramo. Sada je to dosta sporo, trebamo više energije i hitrine. Uz Lukakua, ta dva igrača mogla bi donijeti više intenziteta."

Zaključak je sljedeći:

"Hrvatska dugo nije pobijedila Belgiju, ali može se osjetiti da je sada potpuno drukčija situacija. Belgijski novinari bili su tužni nakon utakmice s Marokom. Svi osjećaju da bi u petak mogli kući, no i dalje se nadamo da je moguć obrat. Čini se da momčad nije u potpunosti izgubila samopouzdanje. Sve je još uvijek moguće, ali ovaj put Hrvatska je favorit. Osim toga, dovoljan joj je bod, a Belgija mora pobijediti", zaključio je kolega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider