Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Iza kulisa velike pobjede

Bahati Brazilci požalili: Kako je legenda Zvezde i Milana bocnula Petkovića i što je Modrić rekao gradonačelniku

Puno toga se događalo iza kulisa velike hrvatske pobjede nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo u noć slavilo se sinoć u Dohi. U baru na plaži hotela u kojem su smješteni Vatreni sakupili su se hrvatski navijači sa svih strana. Mnogi će se otrijezniti tek kada na karticama vide konačni račun, no jednom se živi.

Ne možemo reći da Hrvatska jednom igra u polufinalu Svjetskog prvenstva jer ovo joj je već treći put, ali ne pobjeđuje se Brazil u četvrtfinalu svako malo. To je trebalo dostojno proslaviti.

Cijelu noć družili smo se s navijačima i čelnicima HNS-a, čuli smo puno anegdota i što se događalo iza kulisa okršaja s peterostrukim prvacima svijeta.

Bahati Brazilci

Brazilski igrači i dužnosnici bili su iznimno prepotentni. Šepurili su se po ložama Education Cityja kao da su već osvojili prvenstvo.

Po dolasku na stadion Neymar i ostatak zvjezdanog društva nisu htjeli izaći desetak minuta iz autobusa. Sve su radili samo da ih se čeka.

Nisu čak htjeli izaći ni na travnjak sat vremena prije utakmice kako to rade nogometaši da bi osjetili travnjak i atmosferu.

Izgleda da su mislili kako to njima ne treba, a možda su smišljali plesne koreografije. Nisu ih stigli sve ispucati, imat će priliku to učiniti na karnevalu u Riju. Nije tako daleko, brzo će to. Može ih tješiti što na sambadromu neće naletjeti na Hrvate.

U loži je vladala velika gužva, puno poznatih faca iz svijeta nogometa. Brazilce su zastupali Ronaldo, Rivaldo, Cafu, Roberto Carlos…

Beckham gospodski čestitao

Razvlačili su osmijehe, smijali se i čavrljali, posebice nakon Neymarova gola. No kada je Petković zabio, odjednom su potonuli u stolce. Maca popala jezik.

Već tada bilo im je jasno da će Brazil ispasti. Brazilski nogometaši u tim su trenucima bauljali terenom, nisu znali kamo udaraju. Da je bila još koja minuta, ne bi došli ni do penala.

Brazilske legende pokupili su se i nestale u vidu magle nakon zadnjeg promašaja. Međutim, David Beckham gospodski se ustao i čestitao hrvatskoj delegaciji.

Boban ludo slavio

S hrvatskim dužnosnicima utakmicu su pratili Zvonimir Boban i Dejan Savićević. Čujemo da je Boban ludo slavio, sve redom je grlio i ljubio. Legendarni kapetan Vatrenih nije mogao doći sebi od sreće i ponosa.

„Ovo je nevjerojatno, ovo je nevjerojatno što Hrvatska radi“, ponavljao je i hvatao se za glavu. Potekle su i suze radosnice.

Razdragan je bio i Savićević, koji je već u petom mandatu predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza. Čestitao je Hrvatima i pokazao uobičajenu dozu humora.

„Pa, đe nađoste ovog rmpaliju“, zezala se legenda Milana kada je ušao Bruno Petković.

Savićević duhovito bocnuo Petkovića 

Kada je Petković zabio, Savićević je u šali uskliknuo:

„Pa, vi Hrvati i da kravu uvedete dala bi gol!“

Savićević je zaključio:

„Stvarno ste nevjerojatni. Svaka vam čast, takvo srce nema nitko.“

Nakon utakmice javio se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kako bi čestitao Vatrenima predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću. Potegla se i tema stadiona.

Modrić s gradonačelnikom o stadionu

„Modrić je stajao pokraj mene, dao sam mu mobitel da malo porazgovara s gradonačelnikom. Tomašević je obećao da će stadion biti izgrađen“, ispričao nam je Kustić.

Srce Vatreno pobijedilo je brazilsku sambu. A sada slijede Messi i argentinski Gauči. Još jedna povijesna utakmica, još jedan okršaj za pamćenje.

Nadamo se s istim ishodom. Hrvatska ima broncu i srebro, vrijeme je za zlato. I za novi stadion. Tko je to više zaslužio nego Vatreni i hrvatski nogomet!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider