Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
zbog utakmice s nizozemskom

Panika u kampu Gauča pred Hrvatsku: Argentinci u strahu od kazne za Messija

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv Argentine i Nizozemske, a Lionel Messi mogao bi nastradati zbog komentara na suđenje.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Može li Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) kazniti najboljeg argentinskog nogometaša Lionela Messija, u strahu se pitaju argentinski mediji uoči polufinala na Svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Nizozemske zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovu susretu četvrtfinala, kada je španjolski sudac Antonio Lahoz ukupno pokazao čak 18 žutih kartona.

Negativno komentirao suđenje

No, argentinski mediji u strahu komentiraju činjenicu da je Messi vrlo negativno komentirao suđenje Španjolca, što je jednim od članka FIFA-e zabranjeno. Jednom dijelu medija poručio je kako ne želi govoriti o suđenju jer bi mogao biti kažnjen, ali su svi vidjeli što se događalo, no argentinski Clarin jednako tako navodi da je Messi govorio i kako su Nizozemci izjednačili na 2:2 nakon "nepostojećeg prekršaja", što je bio samo nastavak "općenito lošeg suđenja".

Uoči polufinalne utakmice protiv Hrvatske, koja se igra u utorak od 20 sati na stadionu Lusail, Clarin naglašava i neigranje dvojice Argentinaca protiv Hrvatske zbog žutih kartona. I dok bi se izostanak Gonzala Montiela trebao jednostavnije nadomjestiti, piše Clarin, neigranje Marcosa Acune mogao bi biti veliki problem.

Iskusni 31-godišnji igrač Seville Acuna odlično je odrađivao posao na lijevoj argentinskoj strani te je bio jedan od boljih argentinskih igrača na prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider