Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dvaput se već poklopilo

Argentinci slave Messijev promašeni penal: Isplivao ludi podatak koji će potpaliti euforiju

Argentina je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, pobijedila je Poljsku unatoč promašenom penalu Lionela Messija.

Lionel Messi i Diego Maradona (Foto: Afp)

Reprezentacija Argentine plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru kao prvoplasirana u skupini C, ispred Poljske, Meksika i Saudijske Arabije.

U odlučujućem dvoboju Gaučosi su pobijedili Poljake i čekirali vizu za nokaut-fazu kao pobjednici ove grupe, čime su izbjegli okršaj s aktualnim svjetskim prvacima Francuzima.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije, drugoplasirane reprezentacije iz skupine D, a u četvrtfinalu je čeka pobjednik utakmice Nizozemska - SAD.

Argentinci su uspjeli izvojevati trijumf nad Poljskom unatoč promašenom penalu Lionela Messija u 39. minuti. Njegov udarac fantastično je obranio poljski vratar Wojciech Szczesny, ali Messija i suigrače to nije pokolebalo, nastavili su pritiskati i tražiti pobjedu, do koje su u konačnici i došli.

Taj Messijev promašeni penal ne samo da nije skupo stajao Argentinu nego će, naprotiv, zapaliti dodatnu iskru euforije na jugu južnoameričkog kontinenta.

Kempes 1978., Maradona 1986., Messi 2022.

Naime, još dok je utakmica trajala, pojavio se podatak vezan za promašaje jedanaesteraca argentinskih velikana na svjetskim smotrama i prilično je nevjerojatan.

U oba navrata kad je Argentina osvajala naslov svjetskog prvaka njihova tadašnja glavna zvijezda promašivala je udarac s bijele točke u trećoj utakmici turnira. Godine 1978. Mario Kempes nije realizirao penal u utakmici trećeg kola protiv Italije, a osam godina kasnije, kad je Argentina drugi put postala prvak svijeta, Diego Armando Maradona promašio je protiv Bugarske, također u susretu trećeg kola grupne faze.

Sada kada se to isto dogodilo i Messiju, ne treba dati puno mašti na volju da bi se zaključilo kakva je priča krenula među Argentincima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider