Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ZLATA VRIJEDNO PRVO MJESTO

Argentina je pobjedom nad Poljskom otvorila čisti put do polufinala

Pogled na raspored druge faze Svjetskog prvenstva otkriva nam koliko su dobar posao Argentinci napravili.

Messi i Paredes (Foto: Afp)

Sjajnom izvedbom protiv Poljske u posljednjoj utakmici skupine C Svjetskog prvenstva u Katru nogometna reprezentacija Argentine sigurno je osvojila prvo mjesto u spomenutoj skupini.

Što je još važnije, ostavili su dojam kako svakom utakmicom izgledaju sve bolje te kako u nokaut-fazu ulaze uz status s kakvim su u Katar došli, kao jedni od dvoje glavnih favorita natjecanja. Taj status poljuljao se nakon poraza od Saudijske Arabije, no sve je sad ponovno na svojem mjestu.

Raspored im se fantastično posložio

A sve to još bolje za Argentinu izgleda kad se pogleda što im sad slijedi. Ne trebamo dugo razmišljati da bismo zaključili kako im se teško mogao otvoriti lakši put do polufinala.

Tako će umjesto Francuske ili Danske, koje su bile očekivani protivnik za pobjednika njihove skupine, Messi i društvo igrati protiv Australije. 

Bez ikakvog podcjenjivanja njihova uspjeha, koji je izgrađen na dvije pobjede u tri susreta, dojam je da Socceroosi ipak nemaju što raditi protiv Argentine.

I bliže smo tome da je njihovo pravo lice ono što su pokazali u porazu 4:1 od Francuske, nego u pobjedama protiv Tunisa i Danske, gdje je prije svega u prvi plan došla napadačka sterilnost njihovih protivnika.

Argentina takvu sterilnost u napadu ne bi trebala pokazivati, odnosno protiv Meksika i Poljske vidjeli smo da njihova ofenzivna igra itekako ima smisla. Poljaci su i više nego sretni što su im u mreži završila samo dva komada.

Nizozemci dosad nisu pokazali gotovo ništa

Napravi li ono što se od nje očekuje, Argentinu u četvrtfinalu čeka pobjednik vjerojatno najslabijeg para osmine finala. To su Nizozemska ili SAD.

Nizozemci su došli na prvenstvo kao vrlo hvaljena momčad spremna na sve, no unatoč osvajanju skupine A sa sedam bodova, daleko od toga da su impresionirali. Senegal su savladali pogocima pred kraj susreta, u kojem su većinu vremena izgledali loše, i stvara se dojam da ih je lošijeg ishoda spasila loša taktika senegalskog izbornika, koji je u momčad stavio previše destruktivaca, nauštrb igrača s vicem i kreativnošću.

U drugom svojem nastupu Nizozemci su izgledali još lošije, odnosno da su izgubili od Ekvadora, ne bi bilo nezasluženo. Odigrali su 1:1 u utakmici u kojoj su samo dva puta šutirali prema golu Ekvadora, koji je to prema njihovu napravio čak 14 puta. U posljednjem susretu savladali su Katar, kojem ovdje kvalitetom nije ni trebalo biti mjesto.

Što se tiče SAD-a, oni su u svoja tri susreta pokazali jednu neobičnu karakteristiku. Svaku od njih odigrali su sjajno prvo te puno lošije drugo poluvrijeme. No, imaju jednu pobjedu i dva neodlučena susreta te su se pokazali kao vrlo disciplinirani i puni talenta. Nizozemci su, prema prikazanom, protiv njih tek blagi favorit.

U polufinalu bi trebao doći spektakl

Hoće li Argentina doći do polufinala, ovisit će o njima. A ako to uspiju te Lionel Messi do kraja prvenstva odigra sve susrete, preteći će Lothara Matthäusa i postati igrač s najviše odigranih utakmica na svjetskim prvenstvima.

A što onda, tj. što slijedi u polufinalu? Ako se sve odvije prema očekivanjima, pobjednik četvrtfinalnog ogleda Španjolske i Brazila! Kakav nas spektakl čeka!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider