Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Tricolori osvojili skupinu

Tunis tri minute bio u osmini finala: Minimalno pobijedio Francusku, ali ostao kratkih rukava

Tunis je pobijedio Francusku 1:0, ali nije uspio izboriti osminu finala zbog rezultata utakmice Australije i Danske.

Galerija Tunis - Francuska Tunis - Francuska Tunis - Francuska +1 Tunis - Francuska

Reprezentacija Tunisa pobijedila je Francusku 1:0 u 3. kolu skupine D Svjetskog prvenstva. U drugoj utakmici skupine igrale su Australija i Danska 1:0.

Tunižani su do pobjede došli u 58. minuti golom Wahbija Khazrija nakon solo prodora.

Šareni Tricolori zasluženo izgubili

Svjetski prvaci doživjeli su zaslužen poraz od Tunisa jer su postavili pričuvnu postavu, a Sjevernoafrikancima ni pobjeda nije dovoljna za prolaz jer su Australci iznenađujuće svladali Dansku. Tunis, momčad koja je zabila jedan gol na prvenstvu, bila je dvije minute u osmini finala, do gola Australca Leckiea, ali im za utjehu ostaje pobjeda protiv omraženih Francuza.

Matthew Leckie Australci savladali Dance i ulaskom u osminu finala kreirali najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva divider

Francuzi su protiv Tunisa, s obzirom na to da su se već plasirali, postavili pričuvni sastav bez zvijezda Kyliana Mbappéa, Oliviera Girouda i Antoine Griezmanna, te s čak devet izmjena u odnosu na utakmicu s Danskom. Bio je to sastav svjetskih prvaka koji je prvi, a i zadnji put igrao zajedno, a na vratima je bio Steve Mandanda, koji je s 37 godina i osam mjeseci postao najstariji Francuz koji je igrao na mundijalu.

Upravo je Mandanda jedan od najzaslužnijih što su Francuzi na odmor otišli s 0:0. Naime, crnoputi vratar u dva je navrata zaustavio opasne šuteve Khazrija. Tunisu je u osmoj minuti postigao gol, ali je VAR ustanovio da je Ghandri bio u zaleđu, dok su Francuzi zaprijetili u 25. minuti preko Comana, čiji je udarac otišao tik uz vratnicu.

Iran Iranac slavio ispadanje svoje reprezentacije sa SP-a, policija ga likvidirala hicem u glavu divider

Khaziri zabio za jalovu povijest

Ponajbolji tuniski igrač Khazri u 58. minuti je doveo Afrikance u vodstvo nakon solo prodora kroz francusku obranu, a njegov prizemni udarac desetak metara odsjeo je u samom kutu vrata. Bio je to prvi zgoditak Tunisa na ovom prvenstvu, a Khazri se ozlijedio prilikom postizanja gola i morao je izaći.

Francuski izbornik Deschamps potom u igru uvodi Mbappea, a desetak minuta kasnije i Griezmanna i Dembelea. To je rezultiralo opsadom gola Tunižana, čiji je vratar Dahmen dobro reagirao na opasan šut Dembelea u 82. minuti. Dahmen je u 88. minuti zaustavio i šut Mbappea, a potom je u 98. minuti pogodio Griezmann, ali je njegov gol nakon prave VAR konfuzije poništen zbog zaleđa.

gol expired Belgija za Hrvatsku može biti kao Argentina u Rusiji: Katapult koji će Vatrene baciti do finala divider

TUNIS - FRANCUSKA 1:0

Strijelci: 1:0 Khazri (58)

Pred 44.000 gledatelja na stadionu Education City sudio je Nizozemac Conger.

TUNIS: Dahmen - Meriah, Ghandri, Talbi - Kechrida, Skhiri, Laidouni, Maaloul - Slimane (83. Abdi), Romdhane (74. Chaalali) - Khazri (60. Jebali)

FRANCUSKA: Mandanda - Disasi, Varane (63. Saliba), Konate, Camavinga - Fofana (73. Griezmann), Veretout (63. Rabiot), Tchouameni, Guendouzi (79. Dembélé) - Coman (63. Mbappé), Muani

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider