Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Lijepa najava za iduće utrke"

Zubčić oduševljen srebrom na Svjetskom prvenstvu: "Sretan sam i ponosan, ali bio sam i malo ljut"

Zubčićevo srebro je ukupno deseto odličje sa svjetskih prvenstava za hrvatsku alpsku reprezentaciju, a prvo nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića iz Schladminga 2013.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je u utorak svoju prvu medalju na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, a okitio se srebrnim odličjem u prvom izdanju paralelne utrke, zaostavši za 48 stotinki u finalnom nadmetanju s Francuzom Mathieuom Faivreom.

"Sretan sam i ponosan nakon današnje utrke. Moja prva medalja na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, nije zlato. Bio sam malo ljut kad sam ušao u cilj. Međutim, stvarno je velik rezultat, tako da nemam za čim žaliti", izjavio je 28-godišnji Zagrepčanin koji je u jutrošnjim kvalifikacijama imao sedmo vrijeme na crvenoj stazi, a samo je osam najboljih izborilo nastup u završnom dijelu natjecanja.

"Nakon kvalifikacija nisam bio pretjerano sretan, jer nisam baš dobro skijao i znao sam da moram puno bolje skijati u finalnim utrkama, što sam stvarno i uspio."

Sjajni hrvatski skijaš je na putu do finala bio je bolji od Nijemca Stefana Luitza, potom u četvrtfinalu od Amerikanca Rivera Radamusa te u polufinalu od Švicarca Loica Meillarda, čime je osigurao najmanje srebrno odličje, postavši četvrti Hrvat s medaljom na svjetskom prvenstvu nakon Janice i Ivice Kostelića te Natka Zrnčić-Dima. Zubčićevo srebro je ukupno deseto odličje sa svjetskih prvenstava za hrvatsku alpsku reprezentaciju, a prvo nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića iz Schladminga 2013.

"Prva medalja nakon dugo vremena za Hrvatsku i jedna lijepa najava za ostale utrke koje slijede. U petak imamo veleslalom, u nedjelju slalom, tako da s puno optimizma idemo u sljedeće utrke", najavio je najbolji hrvatski skijaš.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider