Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
FENOMENALNO!

Zrinka Ljutić odradila veleslalom karijere, ostala je tik do pobjedničkog postolja

Fantastične vijesti dolaze iz slovačke Jasne, gdje je Zrinka Ljutić završila je četvrtom mjestu, što je njen prvi veleslalomski Top 5 rezultat u karijeri.

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Posljednjih par tjedana čekali smo utrku na kojoj će 19-godišnja hrvatska skijašica pokazati svoj talent i to se dogodilo danas, na veleslamomu u slovačkoj Jasni.

Zrinka Ljutić osvojila je četvrto mjesto, ostavši prva iza nevjerojatne trojke koja je završila na pobjedničkom postolju. Nije im Zrinka bila blizu, no njen rezultat je fenomenalan, posebno ako znamo da joj je dosadašnji najbolji rezultat u veleslalomu bilo sedmo mjesto, koje je prije nešto manje od dva mjeseca ostvarila u kanadskom Tremblantu.

Nevjerojatna trojka i Zrinka odmah iza njih

Vodeća trojka, koju su činile Sara Hector, Mikaela Shiffrin i Alice Robinson već se nakon prve vožnje podosta odvojila i bilo je jasno kako će Zrinki u drugoj vožnji glavni cilj biti obraniti odlično četvrto mjesto iz prve.

I u tome je uspjela, spojivši dvije vrhunske vožnje. Postolje je ostalo jednu sekundu i 62 stotinke iza nje, a prva Sara Hector odvozila je čak četiri sekunde i 33 stotinke bolje, no za Zrinku je najvažnije da je bila sedam stotinki bolja od pete Thee Stjernesund.

Zrinka je uzela 50 bodova i trenutno je osma u ukupno poretku veleslomašica, a skočit će nekoliko mjesta i u poretku Svjetskog kupa.

Jasna - Ženski veleslalom, rezultati

1. Sara Hector 2:17.80
2. Mikela Shiffrin +1.52
3. Alice Robinson +2.71
4. Zrinka Ljutić +4.33
5. Thea Stjernesund +4.40
6. Lara Gut-Behrami +4.49
7. A.J. Hurt +4.60

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider