Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sinoć nije uspjela, ali...

Nova Janica Kostelić: Zbog senzacionalne tinejdžerke Hrvati će opet ludo pratiti skijanje

Na jučerašnjem slalomu u Flachauu hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović nisu osvojile bodove. Obje su odustale u drugoj vožnji, ali razloga za nezadovoljstvo nema.

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Mirisalo je na prvo postolje u karijeri, ali nažalost nije izdržala pod pritiskom i odustala je poslije samo nekoliko vrata u drugoj vožnji. Zrinka Ljutić sinoć je bila jako blizu prvog plasmana među tri najbolje u utrci Svjetskog kupa nakon senzacionalnog nastupa u prvoj vožnji, međutim morat će ipak još malo pričekati.

Sa startnim brojem 17 odskijala je fenomenalno, na polovici staze čak je imala najbolje prolazno vrijeme, bila je brža i od Petre Vlhove i od Mikaele Shiffrin, no u cilj je ušla sa zaostatkom od 58 stotinki, koje su joj bile dovoljne za treće mjesto poslije prve vožnje.

U drugoj je izletjela, no koliko god joj teško bilo (a još na stazi dala je do znanja da je razočarana), razloga za neko dublje nezadovoljstvo nema.

Zrinka je fantastičan talent, vrijeme radi za nju i nema sumnje da ćemo u vrlo skoroj budućnosti uživati u njezinim postoljima i pobjedama. Tko zna, možda već ove sezone.

Ljutić je pokorila juniorke, na redu su seniorke

Ta je djevojka već sad među najboljim svjetskim slalomašicama, a krajem ovog mjeseca (26. siječnja) proslavit će 19. rođendan.

Ljutić je aktualna svjetska juniorska prvakinja u slalomu, o njoj se već nekoliko godina priča kao o novoj hrvatskoj skijaškoj senzaciji. Uostalom, kad za neku skijašicu Ante Kostelić kaže da bi mogla biti nova Janica, onda je jasno o kolikom se talentu radi.

Zrinkina su specijalnost tehničke discipline, osim slaloma jako je dobra i u veleslalomu, gdje je prije nekoliko dana došla do prvih bodova u karijeri.

Zbog te "klinke" Hrvati bi uskoro mogli opet pratiti skijanje onako pasionirano kako su to činili dok su na vrhuncu bili Janica i Ivica Kostelić.

Mali predah pa onda vrhunac sezone

U svemu tome ne treba zaboraviti ni Leonu Popović. Riječanka ima 25 godina i postala je prava konstanta, njoj je, za razliku od Ljutić, slalom jedina disciplina.

Iduću priliku za osvajanje slalomskih bodova Popović i Ljutić će imati 29. siječnja u Špindlerovu Mlinu u Češkoj.

Prije toga će obje malo predahnuti jer sada slijede dva vikenda brzih disciplina, a onda će prva u akciju Zrinka, u talijanskom Kronplatzu 24. siječnja vozit će se veleslalom.

Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u francuskim zimovalištima Courchevelu i Meribelu u veljači. Tamo će Ljutić i Popović juriti medalju.

Svjetski kup, poredak slalomašica:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 605 bodova
2. Wendy Holdener (Švi) 470
3. Petra Vlhova (Slk) 460
4. Anna Swenn Larsson (Šve) 320
5. Lena Duerr (Njem) 255
6. Ana Bucik (Slo) 195
7. Hanna Aronsson Elfman (Šve) 192
8. Paula Moltzan (SAD) 170
9. LEONA POPOVIĆ (HRV) 156
10. Katharina Truppe (Aut) 142
11. Sara Hector (Šve) 131
12. ZRINKA LJUTIĆ (HRV) 128
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider