Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poslao poruku svima

Hrvatski trener u izolaciji 1500 kilometara od kuće: "Nedostaju mi moji..."

Na različite načine sportaši provode razdoblje karantene. Mnogi su kreativni, a gotovo svi aktivni ne bi li održali kakvu takvu formu. Nekima je ipak lakše jer to vrijeme provode sa svojim obiteljima. No, ima i onih koji su ovih dana daleko od kuće.

Donna Vekić ima tu sreću da je ovih dana u rodnom Osijeku. A osim teniske, čini se da posjeduje i vještinu kuhanja pa već sutra možete zasladiti nedjelju po njenom receptu:

"Sve su to prilično zdravi sastojci, a započnite s bananama. Što su zrelije to su bolje, pa prije nego što ih bacite, krenimo! Stvarno ide jako dobro uz sladoled ili slično, uživajte. Nadam se da će vam se sviđati", poručuje Donna.

Nakon slatkog, valja malo odmoriti poput još jedne tenisačice, Ane Konjuh ili rukometaša Filipa Ivića.

Zvijezde na različite načine krate vrijeme

Možete i kao Ivan Rakitić obaviti video chat s prijateljima, a potom se poigrati s najmlađima poput Ivana Perišića.

Već od ponedjeljka red je malo se pokrenuti i hvatati formu Dejana Lovrena ili Luke Modrića.

Imate li potrebne rekvizite, radite to u svom dnevnom boravku baš kao braća Sinković ili se snađite poput kapetana Rijeke Alexandera Gorgona.

A možete i u prirodu, po malo svježeg zraka i nešto intenzivnije aktivnosti. Ali isključivo kao Filip Hrgović - sami, jer tako pazite sebe i druge. Neki i u izolaciji do detalja paze na imidž... Naravno, a tko drugi nego - Cristiano Ronaldo.

"Uživajte u trenucima sa svojim obiteljima"

A nekima sve pada ipak malo teže. Nogometnog trenera Zorana Zekića karantena je zatekla 1.500 kilometara daleko od kuće i obitelji, u Moldaviji, gdje trenira Sheriff iz Tiraspola.

"Naravno da mi nedostaju moji, iako sam se navikao već da sam bez njih. Hvala bogu na internetu i društvenim mrežama. Malo je neobična situacija, jer kada si odvojen od doma, proživljavaš sve još malo teže. Malo si dosadan, previše puta zoveš, previše te toga interesira..."

A čime se on bavi u novonastalim okolnostima?

"Kuham, čistim, perem... Sve one dnevne aktivnosti kojima se inače ne bi bavio. Iako s druge strane, ovo je idealna situacija da se čovjek malo pozabavi sam sa sobom. Malo neka dublja promišljanja, iako ponekad nije baš ni pametno neke duboke analize, jer onda pođeš samo u probleme."

Za kraj, savjet i poruka svima u Hrvatskoj?

"Ostati doma, ne kretati se previše. Bez previše kontakta, jer jednostavno, budemo li imali više discipline ova situacija će prije proći, da možemo nastaviti sa svojim životima. Dotad, želim vam svima da budete zdravi, pametni, sretni i da uživate barem u tim trenucima zajedno sa svojim obiteljima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider