Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napetost u zraku

VIDEO Evo kako je Putin reagirao kad su ukrajinski sportaši stigli na otvaranje Igara

Vladimir Putin bio je prisutan na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otvorene su Zimske olimpijske igre 2022., a na tribinama stadiona u Pekingu bio je prisutan i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je sve iznenadio reakcijom kad su se na ceremoniji pojavili ukrajinski sportaši.

Dok su ukrajinski olimpijci ulazili na stadion "Ptičje gnijezdo", Putin je sjedio prekriženih ruku i pretvarao se da spava, a sve su uhvatile televizijske kamere.

Reakciju Vladimira Putina možete vidjeti OVDJE.

Ovo se događa u jeku napetosti između Ukrajine i Rusije koja na ovim Igrama nije mogla nastupiti pod svojom zastavom ili himnom.

Rusija pod zabranom 

Ruska zastava i ruska himna ponovo su zabranjene, poslije Tokija na ljeto 2021. i ove godine u Pekingu će njihovi sportaši nastupati bez priznanja njihovih boja.

Služe "četverogodišnju" kaznu zbog krivotvorenja dopinških nalaza iz svog laboratorija u Moskvi. Suspendirani su najprije na četiri pa im je kasnije kazna ublažena na dvije godine, nije ih bilo na ljetnim, "neće ih biti“ ni u Pekingu.

gol expired Nauljeni sportaš egzotične države postao hit na otvaranju Igara: Pojavio se polugol divider

Kazna Rusiji istječe sredinom prosinca tekuće godine, a to znači kako bi se trebali natjecati pod vlastitim stijegom i slušati svoju himnu na proglašenjima osvajača medalja u Parizu 2024. godine.

Inače, na ZOI u Pekingu 2871 sportaš iz 91 zemlje natjecat će se u 15 sportskih disciplina, dok će Hrvatsku predstavljati 11 sportaša.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider