Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskoro istječe kazna

Nema zastave, nema himne ni na ZOI u Pekingu: Evo kad će "zabranjena nacija" ponovo moći nositi svoje boje

Ruska zastava i himna vraćaju se na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sportski puk nekako u tišini je ispratio svoje olimpijske sportaše u Peking, mi šaljemo 11 ukupno, a Rusi 103 ženskih i 109 muških Olimpijaca koji se i ovaj put neće moći natjecati pod svojom zastavom.

  gol expired Hrvatska zastava na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu promijenila ruke divider

Ruska zastava i ruska himna ponovo će biti zabranjene, poslije Tokija na ljeto 2021. i ove godine u Pekingu će njihovi sportaši nastupati bez priznanja njihovih boja. Služe "četverogodišnju" kaznu zbog krivotvorenja dopinških nalaza iz svog laboratorija u Moskvi. Suspendirani su najprije na četiri pa im je kasnije kazna ublažena na dvije godine, nije ih bilo na ljetnim, "neće ih biti“ ni u Pekingu.

Bit će ih, ali kompromisno pod olimpijskim pseudonimom i pod zastavom Ruskog olimpijskog saveza, dobiju li papire da im je krvotok bez nedozvoljenih supstanci. Bit će tamo i Vladimir Putin koji bi trebao biti na svečanosti otvorenja, 2. veljače, na poziv kineskog vođe Xi-ja Jinpinga osobno.

gol expired Hrvatska olimpijka otkrila što ih je dočekalo u Pekingu: ''Prvo je rekla samo bok...“ divider

Kazna Rusiji istječe sredinom prosinca tekuće godine, a to znači kako bi se trebali natjecati pod vlastitim stijegom i slušati svoju himnu na proglašenjima osvajača medalja u Parizu 2024. godine.

U Tokiju su razočarali brojem medalja, a ovaj put predsjednik njihovog saveza očekuje berbu od 30-ak komada. U Parizu valjda očekuje još desetak više na patriotizam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider