Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
juniorski prvaci svijeta!

S ovakvim šampionima za hrvatsko veslanje nema nikakvog straha!

Znali su da su dobri, ali da su toliko dobri da će osvojiti svjetsko juniorsko zlato, naši mladi veslači i veslačice nisu se uopće nadali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veslači Patrik i Anton Lončarić danas slave svoj 17. rođendan, svega 2 dana nakon što su osvojili svjetsko juniorsko zlato.

"Jako sam sretan, euforija je još uvijek tu. Nismo očekivali, znali smo da smo se poboljšali, ali da smo se toliko poboljšali, to nam nije bilo uopće u planu", rekao je Anton Lončarić.

Predodređeni za olimpijsko zlato?

"Mislim da me najviše pogodilo, prolazak kroz cilj, dijeljenje medalja i slušanje hrvatske himne. To me baš onako... osjećaji su me preplavili", rekao je brat Patrik.

I tako je Hrvatska dobila novu veslačku braću, onu za budućnost.

* Atena 2004. braća Skelin osvojili su srebro u dvojcu "bez" kormilara, a 2016. u Rio de Janeiru dvojac na pariće - zlato. Ako se držimo tih 12 godine, Los Angeles 2028. je vaš?

"Tad bi trebali biti na nekom svom vrhuncu karijere. Bilo bi nam drago da u tom trenutku još treniramo i da ostvarimo nešto", rekao je Patrik, a na njega se nadovezao Anton.

"Svakako priželjkujemo da odemo na te Olimpijske igre i da osvojimo neku medalju, da nastavimo tradiciju koja je već započeta".

A ovako su nam objasnili tko je od dvojice blizanaca glavni u čamcu.

"Ja sam stariji, ali puštam njega da bude glavni. Mora se malo očvrstiti", kazao je Patrik.

"Smirenije razmišljam i više mi treba vremena da nešto razmislim, ali onda na kraju to ispadne kako treba", zaključio je Anton.

Blizanke Jurković, te Bruna i Izabela također briljiraju

A Hrvatska ima i dvije blizanke, Josipu i Ivanu Jurković, u još jednoj našoj zlatnoj juniorskoj posadi: ženskom četvercu bez kormilara.

"Ne mogu opisati taj osjećaj kako je to biti svjetski prvak. Od samog trenutka kada smo ulazili u cilj za mene je to zvučalo izvanredno. To ne može postići svatko, a pogotovo ovako mala zemlja s ovako malo jakih cura", rekla je Josipa Jurković.

A kako bi došle do vrha svijeta, nije ih spriječilo ni to što sestre Jurković žive na Korčuli, a Izabela i Bruna u Zagrebu, pa je nije lako pronaći termin za treninge. Ali sve probleme riješava veliko zajedništvo.

"Jako puno vremena provodimo zajedno. Mislila sam da će biti puno svađa, ali nije stvarno se super slažemo. Jako sam zadovoljna, jer još nisam bila u ekipi s toliko cura koje se tako dobro slažu", rekla je Izabela Krakić.

"Ja nisam znala, niti sam mislila da ćemo se ovoliko zbližiti, da će mi ovoliko postati cure drage",kazala je Ivana Jurković.

A nisu si drage samo međusobno. Posebno ih voli i naš sjajni olimpijac Damir Martin, koji im je čak omogućio da dobiju čamac s kojim su odveslale do zlata.

"Damir "Damšo" je baš velika naša potpora. Na treningu sparira s nama. Pomogao nam je oko čamca i oko svega. Bodrio nas je i svaki dan slao poruke. Baš je bio potpora. Ne mogu mu zahvaliti dovoljno", zaključila je Bruna Milinović.

Jedno je sigurno: za hrvatsko veslanje nema straha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider