Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedini kandidat

Zlatko Mateša i treći je put izabran za predsjednika HOO-a

Na skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama dobio je svih 113 važećih glasova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština je trebala biti održana 22. listopada, ali je zbog bolesti Zlatka Mateše, kojemu je 28. rujna pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Andori pa je prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je ugrađeno pet srčanih premosnica, prebačena za danas.

Prvi mandat Mateša je dobio u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četvorogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu, a u ponedjeljak je dobio i četvrti mandat do završetka Igara XXXI. olimpijade koja će se održati 2016. godine u Rio de Janeiru.

Za dopredsjednike su izabrani Zoran Primorac koji će biti predstavnik sportaša, Danko Radić (košarka), Morana Paliković Gruden (klizanje) i Luciano Sušanj (atletika).

U vijeću HOO-a su: Boris Mesarić (rukomet), Branimir Bašić (veslanje), Boško Lozica (vaterpolo), Franjo Prot (tekvondo), Sanda Čorak (džudo), Marijan Hanžeković (jedrenje), Goran Munivrana (mačevanje), Marijan Klanac (Zadarska županija), Zvjezdana Tuma Pavlov (Osječko-baranjska), Gordan Kožulj (sportaši), a još dvojica će biti predloženi za sljedeću sjednicu, Miho Glavić (skijanje) i Anto Nobilo (ZŠS).

Mateša je iznio svoj program za naredne četiri godine:

- zadržati financijsku i organizacijsku stabilnost
- na ZOI zadržati kontinutitet osvajanja medalja
- u Riju ostati među najboljih 25 zemalja
- koristiti fondove razvojne EU
- zadržati razvojne programe u kojima imamo 420 sportaša starijih od 12 godina i 76 trenera iz 37 sportova
- uspostaviti suradnju s MUP-om kao što je i s MORH-om, u kojemu je zaposlen 21 sportaš, te da i MUP zaposli sličan broj sportaša.
- predložiti Vladi RH da sva trgovačka društva u njenom većinskom vlasništvu podržavaju nacionalne selekcije te da se pokrene inicijativa o zakonskoj izmjeni da se osnovica za obračun poreza umanji za visinu ulaganja sponzora u sport
- ustrajati u borbi za naknade za izvrsnost i insitirati na obrazovanju sportaša kroz program karijere poslije karijere(Hina/VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider