Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Optimizam uoči Portugala

Zlatko Horvat objasnio zašto su Kauboji poraženi: "Ne možemo igrati svih 60 minuta onakvu obranu"

Hrvatski rukometaši porazom su otvorili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvrsno prvo poluvrijeme i veliki energetski pad u drugom obilježili su prvu utakmicu Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Montpellieru.

Domaćin Francuska je slavio s 30:26 i napravio veliki korak prema plasmanu u Tokio, nakon što su u drugom poluvremenu postigli čak 18 golova.

"Stvarno je prvo poluvrijeme bilo savršeno što se tiče obrane, jako pokretljivo, nisu oni mogli pronaći nikakvu rupu, ali teško je igrati svih 60 minuta takvu obranu. Izbornik je pokušao s rotacijama jer moramo biti svježi, moramo razmišljati i o drugim utakmicama", izjavio je Zlatko Horvat za RTL:

"Očekivao sam da će doći do nekog pada, ali i da ćemo se dignuti. Nedostajala su nam neka dva-tri lagana gola da se vratimo nazad u utakmicu. Moramo sve loše stvari anulirati, ono što nije bilo dobro i sutra nastaviti do zadnjeg sučevog zvižduka."

gol expired Izbornik Horvat uoči ključne utakmice: "Crna rupa jako brine, ali veseli jedna stvar" divider

Pesimizam ga ipak ne napušta:

"Dosta tih isključenja je bilo koja su nam uzela ritam, bilo je par tih laganih golova, a iz toga se nismo uspjeli izvući jer Francuska je Francuska. Malo je samo nedostajalo da promijenimo taj ritam i vratimo utakmicu na naš mlin. Ipak, optimističan sam za cijeli ovaj turnir, vjerujem da ćemo protiv Portugala pobijediti, a onda i trijumfom protiv Tunisa se kvalificirati za Olimpijske igre."

O utakmici s Portugalom Horvat je kratko rekao:

"Portugal se jako digao zadnjih godina, to su pokazali na svim ovim turnirima i natjecanjima u posljednje vrijeme."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider