Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Zagreb uvjerljivom pobjedom stigao do prvih bodova u Ligi prvaka

U susretu 3. kola skupine A rukometne Lige prvaka, Zagreb je u Areni pobijedio norveški Kolstad sa 31-20 (17-10) ostvarivši prvu pobjedu sezone.

PPD Zagreb (Foto: Ivan Perić/Cropix)

Nakon poraza od THW Kiela (23-30) i Paris Saint-Germaina (31-35), hrvatski prvak PPD Zagreb je upisao prvu pobjedu u skupini A Lige prvaka, uvjerljivo porazivši norveški Kolstad sa 11 razlike.

U prvih 15 minuta gosti su bili nešto bolji, veći dio vremena bili su u vodstvu, ali nikada s više od gola razlike. Zagreb je do prve prednosti na utakmici stigao u 16. minuti povevši sa 9-8, a potom je furioznom završnicom poluvremena stigao do velikih sedam golova razlike (17-10). Matej Mandić se razbranio, a Yoel Cuni Morales, Miloš Kos i Timur Dibirov su zabili po četiri gola za uvjerljivih +7 nakon prvih pola sata.

Marko Livaja VIDEO Livaju pitali za komentar o 100 tisuća članova: Kratko je odgovorio i produžio na trening divider

Na otvaranju drugog dijela hrvatski prvak je poveo sa +9 (19-10). U 44. minuti stigao je i do 10 golova viška (24-14), a na koncu je završilo s najvećih +11 (31-20).

Zagreb su do pobjede predvodili Morales s osam golova, Dibirov sa šest, te Kos sa četiri gola, dok je sjajni Mandić imao 15 obrana. U norveškim redovima najefikasniji je bio Islanđanin Bjorn Gudjonsson sa 11 golova.

Preostala tri susreta iz ove skupine igrana su u srijedu. Kiel je na gostovanju pobijedio Eurofarm Pelister sa 23-20, a hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak je za njemački sastav zabio jedan gol.

Guido van Gorp VIDEO Nizozemac koji je razotkrio veliku aferu: "U Ajaxu vlada anarhija. To je nepošteno prema Hrvatima" divider

Kielce je porazio PSG sa 30-29 uz šest golova Igora Karačića, dok je Pick Szeged bio bolji od Aalborga sa 34-27. Mario Šoštarić je zabio devet golova, Luka Stepančić dva, a Marin Jelinić jedan gol za Pick Szeged.

Na ljestvici vodi Kiel s tri pobjede, Aalborg, PSG i Kilece imaju po četiri boda, Pick Szeged, Zagreb i Kolstad po dva boda, a na začelju je Pelister s tri poraza.

U idućem kolu hrvatski prvak će 12. listopada ugostiti Aalborg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider