Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SEHA liga

Zagreb slavio u velikom derbiju protiv Vardara

CO Zagreb je u velikom derbiju SEHA lige pobijedio makedonski Vardar s 30:29...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CO Zagreb je, u sklopu 8. kruga SEHA Gazprom South Stream lige, u velikom derbiju prvaka ugostio makedonski Vardar i na kraju pobjedio 30:29 (15:15).

Cijelo je prvo poluvrijeme odigrano u egalu, najviše zbog dobrih obrana i brzog prijelaza u fazu napada koji su obe momčadi pokazale. Zagreb je otvorio utakmicu na bolji način te prvi poveo sa 2 razlike u desetoj minuti utakmice. Nakon toga Vardar je promjenio obranu na svojih prepoznatljivih 5-1 koja je Zagrebu u početku stvarala mnogo problema, posebice zbog snažnih igrača u sredini, Toskića i Stojanče Stoilova. Milić je također bio dobar na golu sa 6 obrana i zbog toga je Vardar gotovo cijelo prvo poluvrijeme bio u laganoj prednosti. Na kraju je Zagreb ipak uz par lakih golova Stepančića i Mihića došao do 15:15 pred odlazak na predah. Dibirov je bio Vardarov najbolji strijelac u prvom poluvremenu sa 6 golova dok je Stepančić zabio 7 za Zagreb.

U drugom dijelu Zagreb je igrao puno bolje, brže i sa puno više rješenja u napadu. Nakon samo nekoliko minuta brzog rukometa domaćini su otišli na plus 2 i Vardarov trener je bio prisiljen pozvati minutu predaha. Makedonci su ipak vrlo brzo uspjeli uhvatiti Zagreb ali samo nakratko, ponajviše zbog činjenice da je jedan od njihovih najvažnijih obrambenih igrača Stojanče Stoilov u 47. minuti dobio izravni crveni karton te je Zagreb ponovo pobjegao, ovaj put na +3. Vardar je čvrstom obranom opet u 53. minuti uspio vratiti stvari na početak (26:26) te je u napetoj završnici uz sjajne golove Mandalinića ipak uspio pobijediti i vratiti se na prvo mjesto ligaškog poretka. Stepančić je bio sjajan u Zagrebovim redovima sa 9 zgoditaka, Mandalinić je dodao 7 and Ivić 9 obrana, sve u drugom dijelu. Što se pak Vardara tiče nezaustavljivi Dibirov je zabio 11 pogodaka.

Nakon utakmice trener Dvoršek je bio više nego zadovoljan igrom svoje momčadi: ''Odigrali smo sjajnu utakmicu. Željeli smo ovu pobjedu više od njih i zbilja sam sretan da smo uspjeli pobijediti, osobito zbog naših navijača. Ovo je zbilja bio pravi derbi prvaka i ne mogu reći ništa više nego da sam sretan zbog pobjede.''

Luka Stepančić je bio Zagrebov najbolji pojedinac danas sa 9 pogodaka: ''Atmosfera je bila sjajna i zbilja sam sretan zbog navijača. Obe su momčadi igrale dobro kako u napadu tako i u obrani ali zbilja smo, kako je i trener Dvoršek rekao, više željeli ovu pobjedu. Želim sreću Vardaru u nastavku sezone, poesebice u dvobojima protiv Metalurga u Ligi prvaka. Vjerujem da ćemo se ponovo sresti na Final Four-u SEHA lige.''

Vardarov je trener Boškovski priznao da je Zagreb jednostavno bio bolja ekipa na terenu danas: ''radili smo prevelike pogreške, osobito u obrani i to je, po mom mišljenju, stvar koja je odlučila utakmicu. Čestitam Zagrebu a mi se sada okrećemo Metalurgu i Ligi prvaka.''

Vardarov Hrvat, srednji vanjski, Igor Karačić: ''Ovo je bila sjajna utakmica koja je opravdala status derbija. Po mom mišljenju nismo bili kvalitetno pripremljeni za ovu utakmicu što je razlog poraza. Okrećemo se Metalurgu i to je to. Čestitke Zagrebu na sjajnoj utakmici i velikoj pobjedi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider