Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poteškoće s vremenom

VIDEO Kakva je budućnost skijaške utrke na Sljemenu? Čak se i Albanci izruguju Snježnoj kraljici

FIS je otkazao utrku ženskog slaloma na Sljemenu zbog visokih temperatura.

Crveni spust ipak nije izdržao. Iako su prognoze bile optimistične, da će Sljeme dva dana zaredom imati žensku utrku u slalomu, oko podneva stigla je loša vijest - FIS nije dao zeleno svjetlo za utrku Svjetskog kupa zbog visokih temperatura.

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV razgovarao je s direktorom FIS-a Peterom Gerdolom.

"Odluka je bila čista. Jasno, šef utrke nije bio naklonjen tome, ali razumio je našu poziciju. Zbog vremenskih uvjeta s kojima ste se suočili posljednja dva tjedna bilo je nemoguće imati dobru i poštenu utrku", rekao je predstavnik FIS-a.

Zasnježivanje Sljemena Službena odluka: Otkazan slalom Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu! divider

S tim se složio alfa i omega sljemenske utrke Vedran Pavlek. Nije bilo suza, drame, kao lani kada je otkazan muški slalom:

"Mi radimo u sportu, gdje su otkazi ne samo zbog stanja staze nego i zbog nedostatka snijega ili vjetra redovna pojava. Događa se svima, svim organizatorima. Posebno sam ponosan na to što smo jučer uspjeli isporučiti možda ne odličnu, ali vrlo dobru utrku u nemogućim uvjetima", kazao je.

Svejedno su sljemensku utrku posprdno komentirali švicarski i francuski mediji, pa čak i Albanci bez gotovo ikakve skijaške tradicije. Čak ni lijepe riječi Mikaele Schiffrin, po rekordni peti put snježne kraljice, nisu jamstvo da će Sljeme zadržati svoj status kod FIS-a.

"Ne radi se o Zagrebu nego i nekim drugima. Ta je rasprava trenutačno već u planu, ali ne na našoj, već na nekoj većoj razini, među vodećim ljudima FIS-a. O tome će se odlučivati narednih mjeseci, ali ja ne vidim razlog da ponovno ne dođemo ovamo", kazao je.

Slalom Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu Albanci nam se rugaju zbog utrke na Sljemenu: Pogledajte što je objavio njihov savez divider

Andrej Plenković i njegova Vlada prije nekoliko su dana Snježnu kraljicu nazvali brendom Zagreba i Hrvatske, ali dio javnosti pita se ima li smisla i perspektive utrka koja se iz godine u godinu bori protiv prirode i pritom nemalo košta.

"Vjerujem da smo dokazali i ove godine da u nemogućim uvjetima možemo isporučiti vrlo dobru utrku, to je najbolji odgovor. Naš je budžet transparentan. On je 28,9 milijuna kuna, od toga su 18,7 komercijalni prihodi, 10,2 su prihodi iz javnih izvora, a to su Vlada, Grad Zagreb i Zagrebačka županija", kazao je Pavlek.

S tim novcem, iz godine u godinu, ova utrka postaje borba protiv prirode.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider