Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Drugi put..."

Albanci nam se rugaju zbog utrke na Sljemenu: Pogledajte što je objavio njihov savez

Albanski skijaški savez bocnuo je organizatore slaloma Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu.

Slalom Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)

Prvi od dva slaloma Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu uspio se održati ove srijede iako su uvjeti bili katastrofalni.

Zbog iznimno visokih temperatura umjetni snijeg na Crvenom spustu je popustio, staza je bila premekana i mnoge su se skijašice žalile.

Među njima je i 16-godišnja Lara Colturi, kći nekadašnje olimpijske pobjednice Daniele Ceccarelli, koja nastupa za Albaniju.

Colturi je imala startni broj 51, ali je u donjem dijelu staze, gdje je bilo najviše rupa, pala i nije stigla do cilja. Ukupno čak 21 skijašica nije završila prvu utrku, pri čemu je Larin problem bio utoliko veći što se ona i ozlijedila, pa neće skijati u današnjem slalomu.

Zasnježivanje Sljemena Službena odluka: Otkazan slalom Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu! divider

Poslije svega oglasio se i Albanski skijaški savez. Razočarani su zbog uvjeta za skijašice, a usput su se malo i narugali organizatorima sljemenskih utrka.

"Lara Colturi iznimno je talentirana djevojka. U užasnoj blatnoj kaljuži bila je spremna završiti utrku, ali to nije uspjela u posljednjih nekoliko metara. To jednostavno nije bilo moguće. Drugi put utrka se može održati čak i u Tirani", objavili su Albanci.

Inače, Colturi je jedna od najtalentiranijih talijanskih skijašica, ali nakon što je došlo do sukoba između njezinih roditelja i Talijanskog skijaškog saveza, odlučila je nastupati za Albaniju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider