Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
na meniju - rusija

Barakude po prvi put u akciji nakon osvajanja svjetskog zlata!

Hrvatski vaterpolisti spremni su za prvi nastup nakon što su ljetos osvojili naslov svjetskog prvaka u Mađarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nastup nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u Budimpešti najbolji hrvatski vaterpolisti imat će u utorak, 14. studenoga u Zadru gdje će u prvom kolu "B" kvalifikacijske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige igrati protiv Rusije.

"Mi ćemo ovogodišnje nastupe u kvalifikacijama za Svjetsku ligu iskoristiti za rotaciju što više mlađih igrača kako bi dobili jasniju sliku na koga sve možemo računati u postizanju našeg glavnog cilja, a to je nastup na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Zato nam je izuzetno značajna utakmica protiv tjelesno dominantne reprezentacije Rusije koja u posljednje vrijeme izuzetno puno ulaže u mlađe selekcije", rekao je u petak na konferenciji za medije izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, koji je na pripreme za utakmicu protiv Rusije pozvao 15 igrača od kojih će odrediti 13-oricu koja će ući u zapisnik utakmice.

Za prvu akciju nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka u Budimpešti izbornik Tucak pozvao je: vratare Marka Bijača i Ivana Marcelića, bekove Ivana Buljubašića, Marka Macana i Hrvoja Benića, centre Josipa Vrlića i Luku Lončara te vanjske igrače Javiera Garciju, Ivana Domagoja Zovića, Antu Viskovića, Antu Vukičevića, Lorena Fatovića, Andriju Bašića, Franka Lazića i Jerka Marinića Kragića.

Na popisu nema petorice "zlatnih" iz Budimpešte: Bušlje, Krapića, Jokovića, Sukne i Šetke, ali je zato tu povratnik u reprezentaciju centar Josip Vrlić.

"Vrlić će za nas biti veliko pojačanje na poziciji centra, ali me sada najviše okupira zdravstveno stanje našeg kapetana Sandra Sukna koji bi ovih dana trebao dobiti kompletnu sliku o stanju srca. Vjerujem da će s njim biti sve u redu jer bi svaki drugi scenarij bio katastrofalan za naše ambicije", zaključio je Tucak.

Nominalno drugi vratar naše reprezentacije Ivan Marcelić svjestan je da pred ovom nadarenom generacijom vaterpolista stoje godine truda i odricanja.

"Lijepo je biti svjetski prvak, ali smo svi mi svjesni da moramo biti 30 posto bolji nego što smo bili u Budimpešti ako se želimo zadržati na vrhu svjetskog vaterpola. Sjetite se samo utakmice u Budimpešti protiv Rusije u koju smo ušli malo opuštenije i začas smo se našli u problemima i morali se do kraja susreta boriti kako bi nadoknadili zaostatak od 3-6. U Zadru nas čeka sigurno dobro spremljena i motivirana Rusija i zato nema opuštanja", kazao je Marcelić

Direktor vaterpolske reprezentacije Perica Bukić istaknuo je kako je naša vaterpolska reprezentacija osvojila čak šest odličja na svjetskim prvenstvima u nizu, s čime se ne može pohvaliti niti jedna selekcija na svijetu.

"Osim svjetskih prvaka u seniorskoj konkurenciji mi imamo doprvake i među juniorima jer je naša reprezentacija U-20 izgubila u finalu tek nakon peteraca, a odlično se radi i sa reprezentacijom do 15 godina i oni su najbolja garancija da će naši vaterpolisti i nadalje biti u svjetskom vrhu", naglasio je Bukić.

Utakmica u Zadru započet će u 18:00 sati na bazenu u Višnjiku, a u našoj skupini još je i reprezentacija Njemačke protiv koje igramo 16. siječnja 2018. u gostima. Nakon toga slijedi gostovanje u Rusiji i u travnju iduće godine domaća utakmica s Njemačkom.

Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir Svjetske lige koji će se igrati u lipnju 2018.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider