Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SVE TO ZBOG SPLITA

Visoka pobjeda Srbije u Zagrebu, poslali poruku da ne pripadaju ovom društvu

Vaterpolo reprezentacija Srbije započela je Europsko prvenstvo apsolutnim demoliranjem Izraela.

Detalj s utakmice Srbija - Izrael (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Svoje natjecanje na Europskom prvenstvu u vaterpolu započele su momčadi u skupinama C i D. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu, rezultati Vaterpolo, EP 2024.: Hrvatska osvojila srebro divider

To znači kako je u bazen prvi put ušla reprezentacija Srbije i to na dominantan način. Savladali su Izrael pomalo nevjerojatnim rezultatom, 22:1.

Demoliranje s pola gasa

Srbija je na poluvremenu već vodila 11:0, a Izraelci su mogli slaviti kad su postigli pogodak, jedan iz njihovih samo šest udaraca koji su došli do okvira gola. Preostalih pet srpski su vratari zaustavili.

Četiri pogotka za Srbiju postigao je Radulović, po tri su dali Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović i Sava Ranđelović, a dvostruki strijelci su bili Vuk Milojević i Dušan Mandić.

Loš rezultat iz Splita ih bacio među vaterpolo liliputance

Time je Srbija pokazala kako im nije mjesto među reprezentacijama uz koje su smješteni u skupinu, no loš rezultat s kralja ljeta 2022. iz Splita im je donio nezavidan status.

Ivica Tucak Prometna nezgoda Barakuda na putu prema dvorani divider

Naime, četvrtfinalisti prošlog Europskog prvenstva su sad smješteni u skupine A i B, čije dvije prvoplasirane momčadi odlaze u četvrfinale, a preostale dvije u svojevrsni "play-off". U tom play-offu im dolaze prve dvije momčadi skupina C i D, u kojima igraju preostale reprezentacije, uključujući Srbiju.

Podjsećamo, Srbija je u Splitu, u susretu osmine finala, šokantna poražena od Francuske.

Oni bi se svakako trebali prošetati kroz svoju grupu, u kojoj se još nalaze Njemačka i Malta, a onda se za četvrtfinale boriti protiv posljednje momčadi skupine A, u kojoj se nalaze Hrvatska, Španjolska, Crna Gora i Francuska.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider