Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tek mu je 21

Mladi "medvjedić" svojim obranama osvojio simpatije zagrebačke publike!

Mladi hrvatski hokejaš Vilim Rosandić osvojio je simpatije zagrebačke publike svojim obranama u dresu Medveščaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka vratili su se u EBEL ligu, a uskoro će i deset godina otkako se hokej vratio među hrvatsku publiku. Dom Sportova i dalje je ispunjen navijačima, a zagrebačkoj publici predstavio se i mladi golman Vilim Rosandić.

Iako ima tek 21 godinu, on se tek ove sezone vratio u domaću ligu. Naime, i on i brat, koji igra za Slovačku, odselili su sami iz Zagreba sa 13 godina kako bi mogli postati hokejaši.

Vilim je jedan od domaćih mladih hokejaša koji su ove sezone pojačali redove Medveščaka. Povratak u EBEL ligu otvorio je tako put Hrvatima od kojih su neki zbog situacije u domaćem hokeju od prije desetak godina, odlazili u inozemstvo i to vrlo mladi. Vilim i njegov brat Mislav napustili su Zagreb sa samo 13 godina i otišli u Slovačku.

"Vrlo rano smo se odlučili za takav potez. Brat je otišao godinu dana ranije. U Hrvatskoj se bilo jako teško razviti kao neki profesionalni hokejaš. U Slovačkoj su bili puno bolji uvjeti i za obrazovanje, jer oni imaju spojen hokej sa školom. Tako da mi je vrlo drago da sam otišao tamo, jer sam naučio jezik i njihov životni stil", ispričao je Vilim za Novu TV.

Možda je odluka bila lakša jer je i tata bio hokejaš, no tražila je potpunu promjenu života za cijelu obitelj.

"Bili smo s još dva Hrvata. Oni su isto igrali hokej, pa su se roditelji mijenjali. Jednom mjesečno bi netko došao pa ostao tjedan, dva. Od 15. godine ja sam otišao u drugi klub, baš kao i brat. Tada sam živio u internatu dvije godine, a nakon toga sam otišao kod brata i onda smo živjeli zajedno u stanu", prisjetio se Vilim.

Dva brata između kojih je samo godina i pol razlike su se tada razdvojila. Stariji Mislav postao je slovački reprezentativac.

"To je malo čudna priča. On je dobio slovačko državljanstvo sa 17 godina. Dobio je ponudu od Saveza, oni su tada dali savjet na slovačko ministarstvo i on je dobio državljanstvo. Ja sam tada još bio mlad i nisam bio perspektivan kao on", kaže golman Medveščaka.

Nakon igranja u Slovačkoj drugoj ligi za Detvu, koja ju je i osvojila, Vilim je perspektivnost brzo pokazao u EBEL-u. Uskočio je među vratnice kao drugi golman i odmah se iskazao visokim postotkom obrana. Po drugi je put u konkurenciji za najboljeg mladog igrača lige.

"Nisam očekivao to. Pokušavam svaku utakmicu koju sam na golu dati najblje od sebi eto. Isplatilo se i sad čekam rezultate glasanja".

Mladi hrvatski reprezentativac zadovoljan je u Medveščaku, a ima i jasne ciljeve za budućnost.

"Moja želja je da živim od hokeja, da uživam u tome svaki dan, treniram i volim to što radim. Nadam se da ću braniti u nekoj dobroj ligi i da se nakon 35-e godine više neću morati brinuti o svom životu", rekao je ambiciozni mladi vratar.

Slijedeća domaća utakmica Medvjeda na rasporedu je već u petak, kada u Ledenu stiže Villach.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider