Tenis
SPORTOVI
Tenis

VIDEO: Ruska ženska teniska zvijezda u Varaždinu

Varaždin je ponovno dom jednoj planetarno popularnoj sportskoj zvijezdi. Riječ je o drugoj tenisačici svijeta Dinari Safini koja je po drugi puta sa svojim trenerom Željkom Krajanom svratila u Varaždin na rehabilitaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga tenisačica svijeta Ruskinja Dinara Safina gušta u miru baroknog grada. Osim trenera Željka Krajana, druga poveznica sa Hrvatskom je njezino ime.

'Znači ime novca - Dinar? Ili planina? Da, netko je rekao i planina', kazala je Safina.

Meteorski uspon na teniski broj 1 u travnju prošle godine počeo je sa Krajanom 2008. godine.

'Teško mi je bilo u početku naći nekoga sa sličnim ambicijama poput mojih. Trenirali su me uspješni treneri sa nekim drugim igračicama prije njega i onda sa mnom više nisu imali toliki motiv. On se htio dokazivati poput mene.'

'Bio je to splet okolnosti da smo se našli u dobro vrijeme. Da smo se našli 10 godina kasnije možda bi ja bio zasićen tim sportom i trenerskom karijerom možda to ne bi sve tak izgledalo', kazao je Krajan.

Safina je igrala tri finala Grand Slama i sva tri izgubila.

'Prevelika želja me sputavala u tim mečevima. To je kao kad mladić pozove djevojku na spoj i onda se osjeća ukočeno, takva sam i ja bila. Kada jednom razbijem taj osjećaj bit će mi lakše.'

Ludi konj, kako je nadimak slavnog brata Marata, odjahao je u mirovinu.

'Nisam avanturist poput njega. Poštujem njegove ideje, ima puno iskustva kojeg nema puno ljudi i može ga podijeliti s ostalima', zaključila je Ruskinja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider