Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Simpatične studentice

VIDEO Mlade hrvatske maratonke izborile Rio: Zaljubljene u trčanje!

Maratonke Matea Matošević i Marija Trošić Vrajić nastupit će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiriju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radni ulazak u 2016. imale su i naše dvije maratonke, Matea Matošević i Marija Trošić Vrajić. Pred kraj protekle godine saznale su da će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Riju. Prva je maratonsku normu izborila Lisa Nemec, no ona još ne zna kakva ju kazna očekuje zbog pada na doping testu. U međuvremenu je svjetska atletska federacija snizila norme te su dvije studentice prava, nepoznate široj javnosti, preko noći postale olimpijke.

Matea i Marija novu su godinu dočekale onako kako najviše vole - trčeći. Novopečene hrvatske olimpijke otrčale su u Dubrovniku utrku na 10 kilometara i time započele ciklus napornih pirprema koje ih očekuju u olimpijskoj godini.

"Naknadno smo saznale da smo istrčale normu, nakon što je IAAF na svojim stranicama objavio da je norma 2.45, prvotno je bila 2:42", kaže Matea.

I dok je Matea tek počela skupljati staž u maratonskim utrkama, Marija je naša iskusna ultra maratonka. Tako njezine uobičajene rute iznose stotinjak kilometara, a protekli je mjesec zajedno s Antonijom Orlić i Nikolinom Šustić osvojila ekipno svjetsko zlato u utrci od 50 kilometara, na prvenstvu u Dohi.

"Za razliku od Mateje meni je ovo valjda 200-ti maraton, ja sam krenula nekim drugačijim putem, od duljeg prema kraćem, ali sve se može što bi se reklo", kaže Marija.

Simpatične studentice prava zaljubljene su u trčanje, znoj i teški napor koje nose atletski treninzi. Tako je Marija trčala sedam i pol sati u komadu ili 100 kilometara!

"Prođe brzo vrijeme, zapravo što si više u formi to ti vrijeme brže prolazi. Ali tek zadnji krug sam pomislila, što je meni ovo potrebno!"

Marija i Matea posljednjih mjeseci treniraju zajedno, a nakon što su saznale da putuju na Olimpijske igre u Riju, dale su si jednostavna obećanja.

"Da ćemo napraviti tako dobre treninge, da ćemo uživati, da ćemo se ubijati, baš da ćemo provoditi pozitivno zajedničko vrijeme i da ćemo u Riju istračati svoje najbolje osobne rezultate", poručuje Marija.

Vesele djevojke uspješno su odradile dubrovačku utrku te gledateljima Nove TV uputile novogodišnju čestitku:

"Sretna i uspješna nova godina i počnite trčati, malo razgibajte svoje mišiće. Pozdrav!"
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider