Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Ivica: Borit ću se za mali slalomski globus

Na nedjeljnoj utrci slaloma u Banskom Ivica Kostelić je nakon odličnog početka i najboljeg prvog prolaza u prvoj vožnji zakačio skijom jedna vrata te nije završio utrku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Nadam se da će poslije injekcije koljeno biti bolje, onako funkcionalno kako je bilo i prije. Imamo dva malo lakša dana pa slijedi trening na Sljemenu i utrke za vikend'', rekao je najbolji svjetski skijaš.

Iako je praktički završena utrka za pobjednika Svjetskog kupa i stvarno bi se trebalo dogoditi čudo da Ivica ispusti stečenu prednost, vodeći skijaš svijeta poziva na oprez.

''Dobro je što sam još povećao prednost u ukupnom poretku. Međutim, šteta je što slalom nije završio kako smo htjeli, ali ipak ostaje zadovoljstvo zbog povećane prednosti ispred glavnih konkurenata za Veliki globus. Hrvatski sindrom je da se veselimo pobjedi prije kraja utakmice pa onda dobijemo po glavi, tako da je bolje da čovjek ostane koncentriran i da se bori do kraja'', objasnio je Ivica Kostelić te nadodao:

''Sigurno ću se boriti za mali slalomski globus. Ta borba mi se čini još važnija nego za Veliki globus, hoću reći za Mali globus se treba puno više angažirati, dok za veliki imam pristojnu prednost. Bez obzira na sve, mislim da je forma bolja nego što je bila u Garmischu na SP-u.

Kostelić je Bugarsku napustio s povećanom prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Ima 1294 boda, odnosno čak 569 više od Cuchea. Sljedeća postaja je Kranjska Gora…

''U Kranjskoj Gori sam uglavnom imao dobre rezultate u slalomu, imam jednu pobjedu te jedno drugo i treće mjesto. Veselim s toj utrci i sigurno će biti zanimljivo, s obzirom na postavljače. I u Kvitfjellu ću biti vrlo ozbiljan konkurent'', zaključio je hrvatski skijaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider