Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PREVARIO SE!

VIDEO Urnebesni komentator nije vjerovao u 16-godišnju senzaciju iz Mostara: "Neće izdržati, umorit će se posljednjih 50 metara"

Lana Pudar europskim je zlatom iznenadila cijelu Europu, uključujući i komentatora koji je njenu utrku prenosio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susjedstvo je na nogama nakon sjajnih rezultata 16-godišnje Lane Pudar na Europskom prvenstvu u plivanju, koje je jučer završeno u Rimu. Ona je za Bosnu i Hercegovinu osvojila dvije medalje.

U ponedjeljak je prvi put šokirala Europu, kad je kao najmlađa finalistica, izborila brončanu medalju u disciplini 100 metara delfin, no to je zapravo bio samo uvod u ono što će napraviti posljednjeg dana prvenstva.

Komentator nije vjerovao

Ova djevojka iz Mostara nastupila je u displini 200 metara delfin, gdje je startala iz druge strane, što bi značilo da je imala peto vrijeme polufinala.

Plivajući najbolje što može, bez osvrtanja na druge staze, Lana je već na polovici utrke imala veliku prednost, no bilo je pitanje hoće li izdržati do toga.

Gledajući na njenu mladost i neiskustvo, mnogi nisu vjerovali pa tako niti jedan engleski komentator, koji je kroz posljednjih sto metara više puta ponovio kako je Lana sjajna, ali da sumnja kako će izdržati. Čak je otkrio mišljenje da će u posljednjih 50 metara zastati i izgubiti to prvo mjesto.

To njegovo mišljenje vođeno je prije svega iskustvom gledanja sličnih utrka, no Lana Pudar je očito nešto posebno. Ona je izdržala te prva dodaknula rub bazena na kraju utrke, nakon čega je postala svjesna kako je prvakinja Europe.

Kako je izgledala utrka uz spomenutog komentatora, možete pogledati ispod teksta. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider