Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajni su!

VIDEO Jutro nakon Zagrebovog čuda: Mladi Hrvat s napoknutom kosti zabio deset golova

I doista, Zagreb je podsjetio na ona svoja zlatna vremena, kada rukometnoj eliti nije bilo svejedno doći u Ledenu dvoranu Doma sportova.

Rukometaši Zagreba, nakon dugo godina, igraju sjajnu sezonu u Ligi prvaka! Sinoć je pred više od 13 tisuća navijača u Areni srušen moćni PSG predvođen braćom Karabatić. Na taj način, kolo prije kraja, Zagreb je osigurao osminu finala.

Na pogon sjajnog Luke Lovre Klarice Zagrebova bajka u Ligi prvaka nastavlja se i dalje. Nakon Kolstada pao je i moćni francuski PSG, a Zagreb je nakon tri sušne godine prošao u osminu finala. Dan kasnije, uz lagani regeneracijski trening, dojmovi se još uvijek zbrajaju.

''Nije se još sve sleglo, normalno presretni smo, željeli smo to i vjerujem i zaslužili. prelijepo je sad bit trener Zagreba, pogotovo nakon ovakvog niza i ovakvih pobjeda i uz onakvu podršku, prelijep osjećaj moramo se potrudit da potraje'', kaže Andrija Nikolić.

I doista, Zagreb je podsjetio na ona svoja zlatna vremena, kada rukometnoj eliti nije bilo svejedno doći u Ledenu dvoranu Doma sportova. Fantastičan spoj iskustva u vidu Gojuna, Čupića, Dibirova i mladosti predvođene Srnom, Mandićem i Klaricom napokon daje rezultat. Upravo je Klarica sinoć igrao utakmicu života - 10 golova iz 12 pokušaja, i to uz, pazite sad - napuknutu kost u stopalu.

''Ma nešto je napuknuto, okej je sad sve to, stisne se.. moralo se, nije da se to često događa.. jučer je takav dan bio, sve je ulazilo, i hvala Bogu da je i da smo pobijedili."

Tijekom cijelog susreta Zagreb je držao priključak, a ponovno je sjajan, i to još pod temperaturom, bio Matej Mandić s 11 obrana. Pet minuta prije kraja Parižani su bili na plus dva, no Mandić veže tri obrane, Dibirov i Klarica pogađaju prazan gol gostiju, Čupić je siguran na sedmercima i Zagreb u konačnici odnosi pobjedu 28:26.

''To je je Pariz, to je jedna od najboljih momčadi, s njima je teško igrati, nije lako zatvorit sve njihove igrače, na kraju pobjeda otišla na našu stranu."

Od zagrebačke publike sinoć se oprostio i veliki Nikola Karabatić koji igra posljednju sezonu svoje velike karijere. Sezonu koju će posebno pamtiti Zagrebaši, koji su, ne tako davno, bili sinonim za neuspjeh u Ligi prvaka - 20 mjeseci bez pobjede, 21 poraz u 22 odigrana susreta. Sada, nepune tri godine kasnije - Zagreb je među 12 najboljih momčadi Europe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider