Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAŠ NAJBOLJI ATLETIČAR

VIDEO Filip Mihaljević u sjajnoj formi ide na Svjetsko prvenstvo: "Daljina od 22 metra je moj životni cilj"

Najbolji hrvatski atletičar u sjajnoj će formi dočekati Svjetsko prvenstvo.

Filip Mihaljević napokon na kratkom odmoru u Splitu, u društvu sa sinčićem, jednoipolgodišnjim Lovrom.

Na polovici ljetne sezone, Mihaljević se posebno ponosi jednim uspjehom: već je izborio Olimpijske igre iduće godine! Kao tek četvrti hrvatski sportaš, uz dvije maratonke i jednog boksača.

Pariz je tu, ali idući mjesec dolazi Svjetsko prvenstvo

"Nedao Bog nečije ozljede ili bolesti, uvijek se nekako vuče nervoza. Ali, mi smo jako dobro trenirali, cijela sezona je bila jako dobro i kruna dosadašnjeg dijela sezone je Pariz. Prekrasan je osjećaj plasirati se na treća Olimpijske igre i nadam se dobrom plasmanu u Parizu", rekao je Filip za Dnevnik Nove TV.

Ali Olimpijada je tek dogodine, a ono što ga čeka već u kolovozu, to je Svjetsko prvenstvo! Filip je prvak Europe i konstantno najbolji Europljanin. Ali Ryan Crouser i Amerikanci, pa Tom Walsh i Novozelanđani, to su mu najteži rivali.

"Mislim da je Crouser onako nekako nedodirljiv. I na loš dan ga se teško može pobijediti. Ali, ostali su svi tu negdje blizu i sve ih je moguće pobijediti. Trebam se što bolje pripremiti, ako Bog da zdravlja, na svjetskom prvenstvu je sve moguće", prokomentirao je svjetskog rekordera i ostatak konkurencije.

22 metra donose medalje

Mihaljevićev hrvatski rekord je 21.94. Ali magična granica od 22 metra, koja nosi svjetska i olimpijska zlata, još mu izmiče.

"Ta daljina od 22 metra je stvarno magična i meni je životni san prebaciti ju. Mislim da toliko vrijedim. Međutim, treba se sve poklopiti. Još čekamo taj pravi hitac. U nekoliko navrata sam bio blizu, ali što mi je bitno je ta neka konstanta dobrih rezultata."

A to Filip već dobar dio karijere ima! Time je lani osvojio europsko zlato, a i ovoga ljeta na visokoj je razini.

"Osim jednog mitinga, svi su rezultati bili preko 21 metar, tri su bila preko 21.40. Idemo u nekom pravom smjeru kako se bliži vrhunac sezone."

A to znači: novi sudar s Ryanom Crouserom i ostalima, na Svjetskom prvenstvu, za manje od mjesec dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider