Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Skijaši skakači su zbilja jako hrabri ljudi!

Posao skijaša skakača ponekad je iznimno frustrirajuć i opasan, jer moraju skakati u teškim vjetrovitim uvjetima i tada su šanse da će pasti i ozlijediti se prilične...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugo ovosezonsko natjecanje Turneje četiri skakaonice u Garmischu upropastio je jak i promjenjiv vjetar, zbog kojeg je održana samo jedna serija, a najveću štetu takav razvoj događaja nanio je glavnim favoritima natjecanja: Austrijancima i Fincima.

Kad se vjetar počne igrati sa sudbinom natjecatelja, čak ni oni najbolji ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će se sigurno prizemljiti. Thomas Morgenstern i Matti Hautamaeki podbacili su dužinom skoka u potpuno neregularnim uvjetima, no barem su sretno stigli u dolinu. Istu sreću nije imao Ville Larinto, jedan od najboljih skakača ove sezone. Vjetar ga je odnio na 140.5m, što je bio daleko najduži skok natjecanja, no umjesto velikog trijumfa doživio je veliki pad zbog kojeg je natjecanje na neko vrijeme bilo i prekinuto.

Jednako loše prošao je i prošlogodišnji osvajač Andreas Kofler. On je prizemljio na očajnih 100.5m u apsolutno najgorim uvjetima za skakanje od svih, s vjetrom oko 3m/s,  za posljednje mjesto u Garmischu. Jedva se spasio od težeg pada.

Natjecanje u Garmischu pokazalo nam je koliko su skijaški skokovi opasni, a natjecatelji hrabri. Zamislite kako je tek kada skaču preko 200m s letaonica poput one na Planici. Velika je odgovornost na organizatorima. Iako je ponekad frustrirajuće čekati cijeli popodne da bi se jedna serija održala, skakače se nikako ne smije puštati niz skakaonicu ako uvjeti nisu optimalni, jer moguće su čak i fatalne posljedice...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider