Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Dolazi li kraj mukama hrvatske odbojke?

Dolazi li kraj mukama hrvatske odbojke? Hrvatski olimpijski odbor odlučio je kako će Hrvatska odbojkaška udruga Zdeslava Barača formirati novi savez. Čeka ih velik posao - u postavljanju odbojke na neke normalne grane, ali i vraćanju izgubljenog povjerenja javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutrašnji dan bio je rok Europske odbojkaške konfederacije da se razriješi situacija i Hrvatski olimpijski odbor više nije mogao čekati.Kako je hrvatski odbojkaški savez duže vrijeme u stečaju, olimpijski odbor trebao je odlučiti o mandataru za formiranje novog saveza.

Kako se tri zainteresirane grupe nisu mogle dogovoriti, mandat je dobio Zdeslav Barač, čelnik Hrvatske odbojkaške udruge koja broji najviše članica.

‘Kako se svi predsjednici pozivaju na to da je njima u fokusu dobrobit odbojke, mi u olimpijskom odboru isto tako smatramo da je njihova odgovornost da se brinu o odbojkaškom sportu. Imaju prigodu i neka pokažu koliko im je sport, odbojka - na koju se toliko pozivaju – važan’, kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Zdeslav Barač u više je navrata bio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Kao uvjet boljeg imidža hrvatske odbojke - uz kvalitetnije međuljudske odnose - vidi prave rezultate reprezentacija.

Vjeruje li da će se u mušku vrstu vratiti najbolji igrači?

‘Mislim da već sada moramo početi raditi na tome da se u mušku vrstu vrate najbolji igrači. Treba s tim dečkima i sa svima koji ih okružuju porazgovarati i stvoriti okolnosti da se žele odazvati’, kazao je Barač.

Odbojkaši Mladosti lani su Europom putovali i pobjeđivali jedući sendviče iz radionice trenera Malevića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider