Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DEBI ZA ŠPANJOLCE

VIDEO Čudesni klinac koji je odbio Hrvatsku oduševio rukometnim golom iz snova

17-godišnji blizanci Petar i Dorđe Cikuša Jeličić debitirali su za reprezentaciju Španjolske i potvrdili svoj ogromni talent.

Petar Cikuša Jeličić (Foto: Profimedia)

Ovog tjedna okupile su se europske rukometne reprezentacije, među kojima je i naš protivnik u skupini Europskog prvenstva, reprezentacija Španjolske.

Pogodak Marija Dorada VIDEO Ovaj čovjek izveo je nešto što u rukometu smatraju praktički nemogućim divider

No, nije samo to razlog zašto je njihovu utakmicu protiv Nizozemske bilo zanimljivo popratiti i kod nas.

Blizanci odabrali Španjolce, čekaju li nas na Euru?

Reprezentativni debi upisali su Petar i Đorđe Cikuša Jeličić, 17-godišnji blizanci, koje zovu novim svjetskim čudom rukometa, a koji su ovog tjedna odlučili zahvaliti se rukometnim savezima Hrvatske i Srbije te nastupati za reprezentaciju države u kojoj su rođeni.

Braća Cikuša Jeličić imaju 17 godina i 10 mjeseci, već su dobili priliku u seniorskoj momčadi Barcelone, a za rukometnu Furiju su debitirali u jučerašnjoj utakmici protiv Nizozemske, koju je Španjolska pobijedila rezultatom 39:28. 

Petar oduševio fantastičnim golom

Iako je Đorđe prvi ušao u igru, postavši tako najmlađi debitant u povijesti reprezentacije, posebno se iskazao Petar, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, a njegov prvi pogodak za reprezentaciju su rukometni mediji nazvali pogotkom iz snova.

Radnički - Beograd VIDEO Užas u Srbiji: Rukometašice se brutalno potukle, šake su sijevale sa svih strana divider

Njihov otac Zoran Cikuša je Srbin koji je svojevremeno igrao za Partizan iz Bjelovara, nakon čega je nastupao u Španjolskoj, gdje je nakon karijere i ostao. Majka im je Hrvatica, ali rođeni su u Gironi i cijeli život su u Španjolskoj pa je njihov izbor domovine koju će predstavljati nekako i logičan.

Pogledajte pogodak koji je Petar zabio Nizozemcima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider