Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
KATASTROFA U AUSTRALIJI

VIDEO Atletičarka trčala prema pobjedi na Svjetskom prvenstvu pa se srušila ispred samog cilja

Poznata atletičarka Letesenbet Gidey srušila se samo desetak metara prije cilja utrke Svjetskog prvenstva u "cross countryju".

screenshot (Foto: Screenshot)

Etiopljanjka Letesenbet Gidey jedna je od najboljih svjetskih atletičarki na duge staze, a trenutno se nalazi na Svjetskom cross country prvenstvu koje se održava u australskom Bathurstu.

Ona je danas nastupila u utrci na deset kilometara, gdje je u ciljnu ravninu ušla kao vodeća trkačica. No, u jednom trenutku se moglo primijetiti kako gubi brzinu, slijedom čega je najbliža pratilja krenula smanjivati prednost, a onda se dogodilo neočekivano.

U trenucima kad ju je Agnes Tirop Chebet, atletičarka iz Kemije, dostigla, Gidey je kolabirala i pala na pod. Pokušao joj je odmah pomoći čovjek iz gledališta, no automatski je tim potezom ona diskvalificirana.

Trenutno nisu poznate informacije o zdravstvenom stanju brončane olimpijke iz Tokija te svjetske prvakinje prošle godine iz Eugenea, no ovakva kolabiranja nisu rijetka na sličnim utrkama. Ovdje je ipak svojstveno što se to dogodilo vodećoj trkačici u ciljnoj ravnini.

Nadamo se da je s njenim zdravljem sve u redu, a ostanak bez ovog zlata će nekako preboljeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider