Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"vidjet ćemo"

Kauboji dobivaju novog "šerifa": Vujović novi izbornik Hrvatske?

Nakon što je ostvario povijesni uspjeh na slovenskoj klupi, Veselin Vujović dao je naslutiti da je spreman na razgovore s Hrvatskim rukometnim savezom oko preuzimanja klupe Kauboja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stotine navijača Slovenije poslijepodne su na zagrebačku zračnu luku Pleso došle pozdraviti brončane rukometaše, no najveći pljesak bio je rezerviran za Veselina Vujovića. Slovenski izbornik iskreno je priznao što mu je prošlo kroz glavu 20 minuta prije kraja utakmice s Hrvatskom.

"Ja sam u tom trenutku pomislio da ukoliko kod onog rezultata (8 razlike) Babić bude promijenio te svoje neke glavne poluge i pustio ove mlađe sa više snage, da sam izgubio utakmicu. Ali da li od straha ili iz nekog drugog razloga, on je držo svoje udarne igrače gotovo cijelu utakmicu i kad smo mi počeli da ih stižemo on više nije imao hrabrosti da ih zamijeni sa onima koji nisu nosioci igre", iskreno je odgovorio bivši trener PPD Zagreba.

Unatoč bronci oko vrata, nakon utakmice mu je, kaže, bilo jako žao što je morao pobijediti baš Hrvatsku.

"Nadam se da će ljudi razumjeti to i da će mi oprostiti. Ja bih najviše volio da je Zlatko Horvat zabio onaj sedmerac i da su igrali danas finale".

''Nije istina da ne bih vodio Duvnjaka''

Pitali smo ga gdje je štekalo u hrvatskoj igri? Loše prvenstvo Stepančića, minimalan učinak Mandalinića, vratari koji su mogli bolje - samo je dio Vujovićeva rezimea. Komentirao je i "slučaj Duvnjak".

"Vujović je rekao 'Ja ne bih vodio Duvnjaka' - laž! Duvnjaka bih nosio na leđima, a ne da ga ne bih poveo. Ali onako nespreman i u onakvim uvjetima velik je rizik da doživi jednu ozbiljnu povredu i da se izgubi za Europsko prvenstvo".

Hrvatskog izbornika Babića smatra odličnim stručnjakom i korektnim čovjekom. Iako kaže da zaslužuje i dalje voditi Kauboje, Vujović nije krio veliku želju da jednog dana sjedne na klupu Hrvatske.

"Ja bih vas lagao kad bih rekao da nemam želju. A koliko je to realno, pokazat će vrijeme. U ovom trenutku ne znam. Postoje ugovori, postoje date riječi, postoji nešto što je više od papira, ali u svakom slučaju ako nekada netko bude sa mnom ozbiljno razgovarao o tome, ja ću razmisliti", zaključio je Vujović.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac nakon gubitka dobivene utakmice od Slovenije sazvao je sjednicu Upravnog odbora. Sjednica će se održati u utorak 31. siječnja s početkom u 14:00, a Grahovac je naglasio kako će jedina točka sjednice biti odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske rukometne reprezentacije.

Tko bi trebao biti novi izbornik rukometaša?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider