Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEVJEROJATNO

Čudesna Mikaela Shiffrin ispisala povijest svjetskog skijanja, nitko ovo nije napravio

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je sakupila 1417 bodova, a na drugo mjesto probila se Gut-Behrami, koja ima 861 bod. Treća je Slovakinja Petra Vlhova s 846 bodova.

Mikaela Shiffrin (Foto: Ranko Šuvar/Cropix)

Najbolja skijašica svijeta Mikaela Shifrrin u utorak je došla do rekordne, 83. pobjede u Svjetskom kupu slavljem u veleslalomu održanom na talijanskom skijalištu Kronplatz, čime je prestigla sunarodnjakinju Lindsey Vonn s kojom je do danas dijelila rekord.

Shiffrin je do pobjede stigla s najboljim vremenima u prvoj i drugoj vožnji, a jedina ozbiljna konkurentica na stazi Erta bila joj je Švicarka Lara Gut-Behrami, koja je za Amerikankom zaostala za 45 stotinki. Već trećeplasirana Talijanka Federica Brignone zaostala je gotovo sekundu i pol (+1.43) za pobjednicom.

Nažalost, 18-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić napravila je pogrešku troja vrata pred ciljem i nije uspjela završiti drugu vožnju, u koju je ušla kao 25. iz prvog nastupa, te je ostala bez novih bodova u ovoj disciplini. Prema prolaznim vremenima, Ljutić je bila na dobrom putu i najvjerojatnije bi za nekoliko mjesta poboljšala svoj plasman iz prve vožnje.

Karen Hačanov (Foto: AFP) Slavni ruski tenisač na udaru kritika, no ne brine se: "Pa ja sam Armenac" divider

Već u srijedu, dan uoči svojeg 19. rođendana, Zrinka će imati priliku za popravni ispit na istoj stazi i u istoj disciplini u kojoj je prije 16 dana u Kranjskoj Gori osvojila prve bodove u Svjetskom kupu.

Bit će to prilika za Mikaelu Shiffrin da se dodatno približi apsolutnom rekorderu po broju pobjeda u Svjetskom kupu, legendarnom Šveđaninu Ingemaru Stenmarku, koji je 86 puta stajao na vrhu pobjedničkog postolja.

Donna Vekić Donna Vekić pred velikom prilikom, može napraviti nešto što su prije nje postigle tek dvije Hrvatice divider

Shiffrin je današnjom, petom veleslalomskom pobjedom u ovoj sezoni, preuzela vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus s 500 bodova, 49 više od Talijanke Marte Bassino. Trećeplasirana Gut-Behrami zaostaje za Amerikankom za 63 boda.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je sakupila 1417 bodova, a na drugo mjesto se probila Gut-Behrami koja ima 861 bod. Treća je Slovakinja Petra Vlhova sa 846 bodova.

Start prve vožnje sutrašnjeg veleslaloma na Kronplatzu predviđen je za 10.30 sati, a druge u 13.30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider