Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nezgodna reprezentacija

Barakude pred posljednjim ispitom u grupi: Tucak najavio "luđačku utakmicu" i novu taktiku

Hrvatska i Japan sastaju se ove subote s početkom u 18:00 u trećem kolu skupine B Svjetskog prvenstva u vaterpolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske vaterpoliste u subotu, 25. lipnja, protiv Japana očekuje posljednje utakmica skupine B na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a izbornik Ivica Tucak upozorava da će morati igrati drugačije negoli do sada.

"Morat ćemo igrati drugačije nego do sada, to znači da ćemo pokušat odigrati sa dva napadačka trokuta, jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni", kazao je Tucak, te pojasnio:

"Ukoliko ćemo biti zgusnuti u napadačkoj formaciji tada ćemo biti u ozbiljnim problemima. Morat ćemo odvojiti ta dva trokuta, prvi trokut koji će prijem lopte od našeg vratara učiniti sigurnim prema toj drugoj liniji u kojoj ćemo tražiti da izoliramo našeg centra sa dvojicom bočnih igrača koji će ubacivati lopte u prostor."

Izbonik je napomenuo da Japanci igraju na granici isključenja: "Suci to zasada toleriraju je su fizički mali, ali su su jaki u duelu. Čeka nas teška utakmica i moramo učiniti sve da pobijedimo."

Nakon dva kola na vrhu naše skupine je Grčka sa tri boda i +11 gol-razlikom. Hrvatska je druga, također sa tri boda i +4 gol razlikom. Japan na trećem mjestu ima dva boda, dok je posljednja Njemačka, koja je bez bodova.

Hrvatska s Japanom igra u 18:00, a Grčka protiv Njemačke u 19:30. Prvo mjesto u skupini nosi izravan plasman u četvrtfinale, dok će druga i treća reprezentacija razigravati za četvrtfinale.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider