Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fenomenalno izdanje

Mađarska u sjajnoj utakmici slomila svjetske prvake i izborila finale Eura u Splitu!

Reprezentacija Mađarske prvi je finalist Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom polufinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu Mađarska je pobijedila Španjolsku s 10:8 (2:3, 5:2, 0:2, 3:1) i izborila završni obračun za zlato u kojem će igrati protiv pobjednika utakmice Hrvatska - Italija.

Španjolci, koji su prije dva mjeseca u Budimpešti osvojili svjetski naslov, u borbi za europsku krunu zaustavljeni su od razigranih Mađara.

U prvoj četvrtini Španjolska je bila prva koja se odvojila, imali su dva razlike (3:1) sve do posljednjih sekundi te dionice kada je Szilard Jansik smanjio mađarski zaostatak.

Dvije briljantne četvrtine Mađara dovoljne za finale

Druga je donijela pravu rapsodiju Mađara, potpomognutu navijanjem oko 1000 njihovih prilično glasnih navijača. Čak pet golova postigla je Mađarska, primila samo dva i rezultat je na poluvremenu bio 7:5 u njihovu korist.

Taj tempo je očito bio prejak jer u trećoj četvrtini nedostajalo je rješenja u njihovom napadu, nisu uspjeli zabiti nijednom, naspram Španjolske koja je dvama zgodicima vratila stvari na početak (7:7) uoči posljednjih osam minuta.

Kada dvije ovako jake reprezentacije uđu u četvrtu četvrtinu uđu s neriješenim rezultatom, onda je logično očekivati da bismo mogli vidjeti dramu do zadnjih sekundi. No, ovaj put nije bilo tako - fenomenalni Mađari su ponovili igru iz druge četvrtine i deklasirali Španjolce, dozvolivši im tek da postignu jedan jedini pogodak i to 34 sekunde prije kraja, u situaciji kad je već sve bilo riješeno.

Naime, Mađarska je u pet minuta posljednje četvrtine postigla tri gola, odjurila na 10:7 i praktički prelomila utakmicu. Španjolcima su u tim trenucima bile ostale samo teoretske šanse, ali obrana Mađara zadržala je koncentraciju i nije dopustila bilo kakvu rezultatsku neizvjesnost.

Mađari slave ulazak u finale Europskog prvenstva dva mjeseca nakon što su na Svjetskom prvenstvu u svojoj domovini potpuno razočarali i završili na tek sedmom mjestu. Sad imaju najmanje srebro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider