Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drugi su u grupi

Jadran doživio prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka, kobna je bila treća četvrtina

Treću četvrtinu FTC je dobio sa 6-2, pobjegao je na 11-6 i time je dvoboj bio riješen.

Jadran Split - Crvena zvezda (Foto: Jakov Prkić/Cropix)

U trećem kolu skupine C Lige prvaka vaterpolisti splitskog Jadrana upisali su prvi poraz, domaći FTC je u Budimpešti pobijedio 13-11 (2-1, 3-3, 6-2, 2-5).

Aktualni hrvatski prvak dobro se držao do uvodnog dijela treće četvrtine premda je domaćin odmah na startu poveo 2-0. No, Splićani su održavali zaostatak od jednog do dva pogotka do treće dionice kada su posustali u toj jurnjavi za rezultatskim minusom.

Treću četvrtinu FTC je dobio sa 6-2, pobjegao je na 11-6 i time je dvoboj bio riješen. Do kraja je Jadran uspio smanjiti i uljepšati poraz na konačnih 11-13.

Kod Splićana je četiri pogotka postigao Jerko Marinić Kragić. Loren Fatović je dao tri, a Luka Bukić dva. Prvi strijelac domaćeg sastava bio je Adam Nagy s tri pogotka, dok su dva dodali Mandić, Pohl, Di Somma i Varga.

U drugom susretu trećeg kola ove skupine Jadran Herceg Novi je kao domaćin, nakon raspucavanja, pobijedio Crvenu zvezdu 21-20 (2-1, 0-2, 3-3, 3-2; 13-12).

Na ljestvici je prvi FTC s maksimalnih devet bodova. Splitski Jadran ima šest, Jadran Herceg Novi dva, a Crvena zvezda jedan bod.

U idućem, četvrtom kolu, Jadran će ponovno igrati protiv FTC-a, ali u Splitu. Utakmica se igra 31. listopada.

Vaterpolska Liga prvaka, 3. kolo skupine C:

FTC - Jadran Split 13-11

Jadran Herceg Novi - Crvena zvezda 21-20, raspucavanje

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider