Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRVO KOLO LIGE PRVAKA

Vaterpolisti Juga nakon raspucavanja poraženi na gostovanju u Grčkoj

Dubrovčani su imali sve u svojim rukama, no na kraju se iz Pireja vraćaju praznih ruku.

Vjekoslav Kobešćak (Foto: Tom Dubravec/ CROPIX)

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja otvorili su novu sezonu Lige prvaka porazom, u susretu prvog kola skupine B Olympiakos je kao domaćin, nakon raspucavanja, slavio 16-15 (1-4, 3-4, 6-2, 2-2; 4-3).

Hrvatski doprvak je odlično otvorio utakmicu. Nakon prve četvrtine je Jug AO vodio 4-1, dok je krajem druge četvrtine imao velikih pet golova prednosti (8-3). No, pad u igri hrvatskog predstavnika dogodio se u trećoj dionici kada se Olympiakos potpuno vratio u igru te izjednačio na 10-10.

Jugaši pali u drugom dijelu

Izjednačena se borba vodila u posljednjoj dionici. Igralo se pogodak za pogodak, a na kraju su obje momčadi propustile šanse pobijediti na premijeri 60. izdanja vaterpolske Lige prvaka. O pobjedniku se tako odlučivalo raspucavanjem peteraca gdje su Grci bili bolji s 4-3, a vratar Olympiakosa, Marko Bijač, inače hrvatski reprezentativni golman, tom je prilikom obranio dva udarca igračima Juga AO.

Po tri pogotka za Jug AO su postigli Franko Lazić i Maro Joković, dok je dva postigao Rino Burić. Najbolji igrač u pobjedničkom sastavu bio je Ioannis Fountoulis s pet golova.

U ovoj skupini još se nalaze Pro Recco i Dinamo Tbilisi, a u srijedu će premijerni susret skupine C odigrati u Split hrvatski prvak Jadran i Crvena zvezda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider