Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast!

Sportaš postao heroj: Hrvatski vaterpolist spašavao kupače iz podivljalog mora

Hrvatski vaterpolist zajedno sa suigračem je spašavao kupače, pa čak i spasioce iz podivljalog mora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolist Antun Goreta (24), igrač talijanskog A2 ligaša Latine, postao je heroj kada je sa suigračem Lucom di Roccom spasio kupače iz podivljalog mora u gradu Anziju, udaljenom pedesetak kilometara od Rima.

Goreta i njegov suigrač uskočili su u more i na kopno izvukli desetak kupača.

''Odmah da vam kažem, nije to bilo nikakvo herojsko djelo, već čisto ljudski čin. Nismo to napravili radi slave, već da spasimo ljudske živote. Da budem do kraja iskren, prvi je u more skočio moj suigrač Luca, a onda sam ja krenuo za njim instinktivno. Baš onako kao što se radi za ekipu - bez ikakva razmišljanja o posljedicama. U konačnici, najvažnije je da je sve prošlo bez ljudskih žrtava'', rekao je šibenski vaterpolist za Šibenski.hr.

Nevolje su počele kada je miran dan na plaži poremetila iznenadna oluja. Obalna straža nije se mogla dovoljno približiti zbog plitkog mora, pa su u pomoć priskočili vaterpolisti koji su iskoristili svoje plivačke vještine.

Na kraju su iz mora izvukli i dva mlađa spasioca koja nisu imala snage za borbu s visokim valovima. Kad su izašli iz mora, otkriva Goreta, oko 500 ljudi dočekalo ih je ovacijama.

Osim što je postao lokalni heroj, Goreti dobro ide i u bazenu: u prvoj sezoni postao je najbolji strijelac talijanske A2 lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider