Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odluka u petak

Dvostrukom prvaku Europe prijeti izbacivanje iz Lige prvaka, hrvatski prvak čeka rasplet situacije

Vardar bi mogao izletiti iz Lige prvaka zbog starih dugova, a svoju priliku čeka PPD Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometna Liga prvaka sljedeće sezone mogla bi započeti ogromnim šokom, nedavno dvostruki prvak Europe Vardar, mogao bi biti izbačen iz svih natjecanja zbog dugova koje imaju prema igračima iz 2017. godine.

Identične probleme imali su i lani, ali su dobili su oprost od EHF-a koji ih je pustio još godinu dana uz garancije kako će isplatiti novac. To se nije dogodilo i sad bi mogli platiti visoku cijenu.

gol expired Barcelona i Cindrić prvaci Europe: U finalu Lige prvaka u drami sedmeraca svladali Kielce! divider

Ne bude li Vardara u Ligi prvaka, to bi moglo značiti da će Hrvatska, koja je prva na listi čekanja, dobiti svoje mjesto u tom natjecanju izravno.

Zagrebaši čekaju svoju priliku

Makedonija je trenutačno šesta na europskoj listi i to joj jamči mjesto u Ligi prvaka pa će PPD Zagreb s velikim zanimanjem pratiti razvoj ove situacija. Prvi ispod crte u tom slučaju ostat će Slovenci pa postoje realni izgledi za povratak Celja među europsku rukometnu elitu.

Hrvatska zastava s nazivom Ogulin na finalu Lige prvaka Hrvatska zastava s nazivom jednog grada na finalu rukometne Lige prvaka divider

EHF će u sljedećih nekoliko dana objaviti svoju odluku na Izvršnom odboru koji je zakazan za petak. Ždrijeb LP-a će biti 1. srpnja, uz velike izglede da se tamo nađe i hrvatski predstavnik.

Zagreb je u istoj situaciji bio 2001. godine kad je zbog dugovanja bio izbačen iz Europe dok ih ne vrati, blizu je bio i poljski Kielce prije dvije godine, međutim uspjeli su pokriti dugovanja i spasiti se. Vardar mora uskoro nabaviti taj novac, kako ne bi završio kao zagrebaši…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider