Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
spektakl na Hvaru

Valent Sinković nastupio na svjetskom prvenstvu u drugom sportu

Nagradni fond iznosi 100 tisuća dolara što ga čini najvećim u povijesti spartan svjetskih prvenstava.

Hvar je zahvatilo spartansko ludilo! Više od 2700 trkača iz više od 30 zemalja sudjelovalo je u pet disciplina Spartan svjetskog prvenstva u utrkama s preponama.

Među njima se našao i hrvatski osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Vrhunska utrka, jako zabavna, jako zanimljiva. Puno uzbrdica, penjanja, nošenja svega, plivanja, plivanja je bilo tri i to bude i to bude baš fora malo skočit, u more ovo lijepo naše, tako da je odlučna zabava“, ispričao je zlatni olimpijac Valent Sinković.

A na idućim olimpijskim igrama gledat ćemo ovaj sport kao novu disciplinu.

"Prvi put u ovom formatu ove veličine s najboljim svjetskim sportašima iz OCR sporta i put ka Olimpijskim igrama na neki način, dakle OCR kao sport ulazi na Olimpijske igre u LA 2028.“, priča direktor marketinga događaja i analitičar Nove TV Aljoša Vojnović.

Poput ninja ratnika, nova olimpijska disciplina mamila je poglede gledatelja. Osim na 100 metara, Spartan je imao još tri discipline od 5, 10 i 21 kilometar s preprekama, kao i utrku za djecu. Hvarski teren bio je nemilosrdan čak i prema bivšem svjetskom prvaku.

"Maksimalno dalmatinski teren, od strmih uspona, do škrapa do dugih nošenja, tako da mogu priznat da dugo nisam ušao u finish u potpunom grču u svim dijelovima tijela“, kaže svjetski prvak u Spartanu iz 2018. godine Bojan Grilić.

Nagradni fond iznosi 100 tisuća dolara što ga čini najvećim u povijesti spartan svjetskih prvenstava. Dodatne motivacije ne nedostaje, kao ni vremena za odmor.

"Cijelo vrijeme si na granici, ideš 45 minuta, možda 35 minuta, ovisi kako koja utrka, i daš sve od sebe i vidiš kako će biti, najnepredvidije su utrke, naglasak je na preprekama, a ne samo na trčanju“, kaže OCR sportaš Luka Horvat.

Trostruki osvajač olimpijskog zlata ne želi stati. Nakon prvog nastupa na Spartanu, već iduće godine želi nadmašiti rezultat.

"Kao neka droga, pozitivna sportska, kad jednom probaš, ja sam siguran da tko je jednom probao nije ostao na jednom već je išao još“, dodaje Valent Sinković.
Prirodne ljepote Hvara teško je nadmašiti, no zato sportaši iz godine u godinu mogu nadmašiti svoje rezultate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO Andrej Kramarić i Zlatko Dalić najavljuju utakmicu s Poljskom

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3YnOBP6

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Sutra uzimamo vizu za četvrtfinale Lige nacija? ⚽

Glasaj u anketi na našem portalu... ✅
Utakmica za prolazak u četvrtfinale... ✅⚽

Gledajte uživo na našem portalu i na Novoj TV. ❤
🗣: "Moramo biti bolji. Pobijedili smo, ali Hrvatska mora bolje." 🇭🇷💪

📸: Ranko Suvar/CROPIX