Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NIJE ZA SVAČIJI ŽELUDAC

UZNEMIRUJUĆE Je li ovo najružnija ozljeda koju ste vidjeli? Najbolji spustaš svijeta objavio fotografiju

Alexander Aamodt Kilde nalazi se na oporavku nakon teške ozljede, a sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelio je prve fotografije nakon pada.

Alexander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin (Foto: Afp)

Dugo će Alexander Aamodt Kilde pamtiti ovogodišnji spust u Wengenu, mjestu u kojem je osvojio prošla dva spusta, a u 2023. je čak uzeo dvostruku pobjedu, osim spusta i onu u Super-G-ju.

Sa 145 km/h u zaštitnu ogradu

Pri brzini od 145 km/h aktualni dvostruki osvajač Malog kristalnog globusa u spustu izgubio je kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu, nakon čega je helikopterom otpremljen u bolnicu.

Vrlo se brzo saznalo kako je ova sezona gotova za njega, uz informaciju da je doživio ozljedu lista i ramena. 

No više o ozljedi saznali smo tek sad, nakon njegove objave na Instagramu u kojoj je opisao što se dogodilo te potkrijepio s nekoliko fotografija. 

Sedam tjedana u invalidskim kolicima

Tako je opisao da je u prvom tjednu pao u nesvijest kad je pokušao otići u WC, da je uzimao lijekove protiv bolova svakih sat vremena, prošao dvostruku operaciju ramena te kako je bol nakon operacija bila najveća koju je ikad doživio.

U drugom tjednu uspio je deset minuta sjediti, a da se ne onesvijesti te je prvi put sam otišao u WC. Također, morao se psihički pripremiti za sedam tjedana u invalidskim kolicima. Dodao je kako još uvijek ne osjeća nožne prste nakon teške ozljede lista, ali i to kako mu je liječnik rekao da bi se trebao u potpunosti oporaviti.

Podijelio najružniju fotografiju ozljede koju smo vidjeli

Kilde, koji se trenutačno nalazi kod kuće u Innsbrucku, čeka da mu se uskoro pridruži njegova djevojka Mikaela Shiffrin, koja se također prošlog tjedna ozlijedila. No njezina je ozljeda lakša te se još uvijek nalazi u Cortini D'Ampezzo, gdje joj se nezgoda dogodila.

Za kraj, Kilde je podijelio i jednu fotografiju te videosnimku svoga lista noge, koji se u potpunosti razrezao na ogradu. Fotografije se nalaze na 4. i 5. mjestu u nastavku podijeljene objave s Instagrama.

"Upozoravamo čitatelje na uznemirujući sadržaj fotografije na četvrtom slajdu Kildeove objave na Instagramu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider