Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Popović također slavi

Povijesni dan za hrvatsko skijanje: Dvije Hrvatice u TOP 5, Ljutić prvi put u karijeri na postolju!

Zrinka Ljutić je završila treća, a Leona Popović peta u slalomu Svjetskog kupa u češkom Špindlerovom Mlinu.

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Fenomenalan, povijesni dan za hrvatsko skijanje! U slalomu Svjetskog kupa skijašica u češkom Špindlerovom Mlinu Zrinka Ljutić je osvojila treće mjesto što joj je ujedno prvo postolje u karijeri u Svjetskom kupu, dok je Leona Popović završila na petom mjestu i njoj je to rezultat karijere.

Do sada je za Ljutić najbolji rezultat bilo peto mjesto iz Courchevela prošle godine, dok je Popović u dva navrata bila šesta lani, u Leviju i Schladmingu.

Naše skijašice zapravo su završile na identičnim mjestima na kojima su bile pozicionirane i poslije prve vožnje. Što se tiče prvih pet, jedina promjena došla je na samom vrhu gdje je Mikaela Shiffrin ostala bez pobjede nakon što je vodila poslije prve vožnje. Pobjedu je odnijela Njemica Lena Duerr, ispred drugoplasirane Shiffrin i trećeplasirane Ljutić.

Američka je skijašica današnjim rezultatom osigurala mali Kristalni globus u slalomu, ali je propustila ostvariti 86. pobjedu i izjednačiti rekord kojeg drži Šveđanin Ingemar Stenmark po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma sa 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

I u ukupnom poretku je prva Shiffrin sa1697 bodova, druga je Vlhova sa 966 bodova, a treća Švicarka Lara Gut Behrami sa 906 bodova. Popović je 28. i ima 237 bodova, a Ljutić je 33. sa 208 bodova.

Slalom, Špindlerov Mlin:

1. Lena Duerr (Njem) 1:30.91
2. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:30.97 +0.06
3. ZRINKA LJUTIĆ (HRV) 1:31.40 +0.49
4. Anna Swenn Larsson (Šve) 1:31.74 +0.83
5. LEONA POPOVIĆ (HRV) 1:31.75 +0.84

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider