Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pratite na GOL.hr-u

Malo dobrih vijesti za Hrvatsku: Srbi i Francuzi otkazali prijateljske zbog korone, ali Kauboji neće morati

Iako se Covid zavukao u tabor Kauboja i pokosio dva ponajbolja igrača Duvnjaka i Cindrića, Croatia Cup će se ipak igrati u četvrtak od 16:45

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pet dana priprema i uz ozbiljne poteškoće s korona virusom jer su dva najvažnija igrača reprezentacije, kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni, hrvatska seniorska muška reprezentacija započinje Croatia Cup.

U tri dana, odigrat će dva susreta s reprezentacijama koje također nastupaju na Europskom prvenstvu. U četvrtak, 6. siječnja u 16 sati i 45 minuta s Bosnom i Hercegovinom, a dva dana kasnije, 8. siječnja u istom terminu protiv Rusije. U danu između, odnosno 7. siječnja u 16:45, svoj će susret odigrati Bosna i Hercegovina i Rusija.

gol expired KVIZ: Tko ima najviše titula na rukometnom Euru, a tko medalja? Zna li netko svih 10 odgovora? divider

Oba suparnika dobro poznaju Hrvatsku

Obje te reprezentacije vode treneri koji sjajno poznaju Hrvatsku. Na klupi BiH je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan, a Rusiju vodi Velimir Petković. Time je izazov koji stoji pred oslabljenim sastavom Hrvoja Horvata još veći.

S obzirom da je prije dva dana izbornik Hrvoje Horvat morao umjesto ozlijeđenog Luke Šebetića pozvati Šimu Ivića, a zbog korone je ostao bez dva hrvatska zaštitna znaka, kapetana Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, Hrvatska je jako oslabljena i ranjiva. Ali mnoge momčadi baš u takvoj situaciji izvuku iz sebe nešto što možda ni same nisu svjesne da imaju. Izbornik trenutačno na raspolaganju ima tri vratara i 13 igrača.

gol expired Šok pred Euro: Duvnjak i Cindrić imaju koronavirus, upitni za nastup? divider

Bosna i Hercegovina također nije bez problema. Ivica Obrvan je ostao bez Marina Vegara i Dragana Pavlovića. Ali, bez obzira na to, BiH ima vrlo zanimljivu ekipu. Tu su odlični vratari Benjamin Burić (Flensburg) i Admir Ahmetašević (Wisla Plock) pa sjajni srednji vanjski Josip Perić (Eurofarm Pelister). A kada tome dodamo Ivana Karačića (Maccabi Richon LeZion), Vladimira Vranješa (Meshkov Brest) pa veterane Mirsada Terzića (Wisla Polck) i Nikolu Prcu (KH Besa Famgas), odnosno mlade snage PPD Zagreba Adina Faljića i Edina Klisa, dobijemo vrlo respektabilnu ekipu.

Treće veliko natjecanje za susjede

Bosna i Hercegovina je tek treći put na velikom natjecanju. U Kataru 2015. godine prvi put su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu i osvojili 20. mjesto. Pet godina poslije prvi put su bili na Europskom prvenstvu i završili su na 23. mjestu od 24. ekipe. Upravo te godine bili su naši gosti u Poreču na Croatia Cupu. Završilo je s pomalo iznenađujućih 33:33. Iz te ekipe u hrvatskim redovima, danas su samo David Madić, Marin Šipić i Marko Mamić.

gol expired Poslije Francuza i srpski rukometaši upali u probleme uoči starta Europskog prvenstva divider

Vrijeme je da imperija, čitajmo Hrvatska, premda oslabljena, odgovori na izazov. Četvrtak 6. siječnja, 16 sati i 45 minuta Hrvatska – Bosna i Hercegovina, RTL Televizija 1 ili uživo u Osijeku, budite s nama…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider